in

Als je denkt dat je ijsblokjes bakje alleen voor water is, kijk dan eens naar deze 10 briljante trucs

We hebben zo veel dingen in huis die maar één doel dienen, en alleen dat doel. Of dat denken we in ieder geval.

Met een beetje creativiteit en een open geest, wordt het aantal mogelijkheden ineens eindeloos. Er zijn veel manieren om optimaal gebruik te maken van wat we al in huis hebben.

IJsblokjes bakjes zijn hier een goed voorbeeld van – dus ik dacht dat ik de trucs zou delen, zodat je ze zelf thuis kunt proberen.

1. Yoghurt

Heb je yoghurt in de koelkast staan op het randje van de houdbaarheidsdatum? Vries het in, in blokjes zodat het langer mee gaat.

2. Chocolade en aardbeien

Probeer eens wat aardbeien samen met chocolade in te vriezen. Als je trek hebt in iets zoets, zal je er geen spijt van hebben! Jammie!

Lees ook  Dit is de vader uit Arnhem die zijn 12-jarige zoon doodde

3. Eieren

Als je wilt voorkomen dat je eieren af gaan, kun je eens proberen ze in te vriezen in een ijsblokjes bakje. Dit is zeker praktisch als je veel eieren in huis hebt.

4. Koffie

Wil je een simpele truc voor de perfecte ijskoffie? Vries je koffie in en pak de ijsblokjes als je trek hebt in een koud drankje.

5. Sap

Sap is een perfect drankje om in te vriezen. Handig om in je smoothie te mengen als je zin hebt in iets verfrissends en lekkers!

6. Rode wijn

Heb je wat wijn over? Vries het eens in – het kan je helpen om later een heerlijke sangria te maken!

7. Citroen en munt

Snijd wat citroenen in plakjes en vries ze samen met munt in, in je ijsblokjes bakje. Deze truc is bijzonder goed als je later limonade wil maken, of cocktails.

Lees ook  Jongen klopt op deur voor hulp – was niet voorbereid op wat deze man zou doen

8. Kruiden

Snijd de kruiden die je hebt fijn en leg ze in je ijsblokjes bakje. Bedek de kruiden met olijfolie. Als je gaat koken pak je gewoon het ´ijsblokje´ van jouw keuze. Ik houd ervan!

9. Aloë Vera

Je ijsblokjes bakje doet niet alleen dienst voor etenswaren. Magische Aloë Vera blokjes doen wonderen voor een beurs, verbrand of over oververhit lichaam.

10. Druiven

Een briljant idee voor als je witte wijn of rosé niet koud genoeg is. Gebruik bevroren druiven, in de kleur van je wijn, in plaats van ijsblokjes.

Aarzel niet om deze tips te delen met je vrienden op Facebook, zodat meer mensen deze briljante tips kunnen ontdekken

Moeder bevalt van haar 3de kind – dan kijkt dokter tussen haar benen en handelt snel

De meest toegewijde loodgieter ter wereld! De man is nu al een internetster.