in

Als haar zoon verbrandt, wikkelt ze hem in lompen en laat ze hem “uitrusten”. Een jaar later zijn de politieagenten geschokt als ze zijn lichaam zien

In het jaar 2011 woedde er in de stad Munkatsch in het westen van Oekraïne een verschrikkelijke huisbrand. Het vuur sloeg over naar andere gebouwen en legde bijna een hele straat in de as. Gelukkig raakte er niemand gewond, althans dat dacht de politie toch tot bijna een jaar na de brand. Op dat moment kwam de vreselijke waarheid aan het licht.

Want een jaar later krijgt de sociale dienst van de stad een alarmerende tip: Buren geven aan dat een zevenjarige jongen uit hun straat dringend medische hulp nodig heeft, die hij van zijn ouders niet krijgt. De politie gaat ter plaatse en treft een kleine jongen aan wiens hele lichaam onder de brandwonden zit. De verwondingen zijn al oud, zien er onverzorgd uit en werden afgedekt met vieze doeken.

Ihor Lakatosh, hoe de jongen heet, had de brandwonden opgelopen tijdens de grote brand van een jaar voordien. 30 procent van zijn huid was verbrand, maar in plaats van de jongen naar het ziekenhuis te brengen, wikkelden ze hem in doeken en legden hem in bed om Ihor te laten “rusten.” De pijnen zijn ondraaglijk en Ihor kan zich nog nauwelijks bewegen. De laatste maanden bracht hij uitsluitend in zijn bed door. Daardoor was zijn ruggengraat vervormd en zijn rechterarm deels met zijn borst vergroeid. Het was een wonder dat de jongen nog in leven was.

Lees ook  Man verwijdert geslachtsdeel omdat die zijn tattoo’s verpest

De sociale werkers brengen de jongen meteen naar het ziekenhuis en ondervragen de ouders. Ze konden niet vatten hoe ze de ondraaglijke pijn van de jongen zo lang konden negeren. Toen de aanklacht wegens kindermishandeling tegen hen geformuleerd werd, doken de ouders onder en lieten de jongen achter. Maar Ihor lijkt hier niet rouwig om te zijn. Hij schijnt gelukkig te zijn dat hij eindelijk van zijn ouders verlost is. De artsen die hem behandelen zijn aangenaam verrast hoe positief en levenslustig het kleintje is.

De directeur van het weeshuis, Bogdan Kikina, kon zijn tranen niet bedwingen toen hij de jongen voor de eerste keer zag. De jongen is klein en verzwakt, ziet er veel jonger uit dan zijn leeftijd en weegt amper 14 kg. Maar in deze kleine jongen schuilt geweldig veel spirit, en daarom besluit Bogdan om alles te doen wat in zijn macht ligt om de jongen te helpen.

Lees ook  Dit is waarom je nóóit nagels moeten bijten

Bogdan werd zowat de stiefvader en beschermengel van Ihor. Hij wendt zich tot de media om ervoor te zorgen dat de beste experts van het land zich om de jongen zouden bekommeren. Enkele maanden later wordt hij zelfs uitgenodigd door het Shriners Kinderziekenhuis in Boston (VS) om hem daar te behandelen.

Dankzij de deskundige verzorging en aandacht die hij daar krijgt, bloeit de jongen helemaal open. Op drie jaar tijd ondergaat hij bijna 20 operaties, maar ondanks de pijn verliest Ihor zijn goed humeur niet.

Ihor is nu 11 jaar oud. Zijn vreselijke ervaring en media-aandacht die daarmee gepaard ging heeft van hem een kleine beroemdheid gemaakt. Hij trekt de hele wereld rond om over zijn ervaringen te praten, want ondertussen praat Ihor voortreffelijk Engels. Hij moet nog enkele operaties ondergaan, maar niemand twijfelt eraan dat hij de strijd zal winnen.

DEEL deze dappere jongen met je vrienden!

De enorme puist op de rug van de man krijgt een blauwe kleur. Als de arts erin prikt, ga ik op zoek naar dekking

Deze insect duikt overal op in Nederland: Ze richten THUIS enorme schade aan!