in

Als de familie de pasgeborene ziet, willen ze hem in de rivier smijten. De hulp komt precies op tijd.

WAARSCHUWING: Dit artikel bevat foto’s die op sommige lezers schokkend kunnen overkomen.

Het langverwachte moment waarop een moeder haar kind voor de eerste keer in de armen kan houden, is meestal een wonderbaarlijk ogenblik vol geluk.

Maar voor Kuli Bai uit Pindwara in India wachtte in plaats van vreugde een grote angst. Haar pasgeboren zoon kwam met een extreme vorm van misvorming ter wereld.

Bij de zeer zeldzame foetale inclusie ontwikkelen zich twee of meer foetussen tegelijk in het moederlijf en een van hen groeit op of rond de andere. In vele gevallen is de ingegroeide foetus verborgen en kan niet meteen opgemerkt worden. Maar soms komt het voor dat de lichaamsdelen van de ingegroeide foetus nog zichtbaar zijn.

Lees ook  Wauw, dit is het bloedmooie onbekende zusje van Yolanthe:

De zoon van Kuli was zwaar getroffen. De kleine jongen, die tot nu nog geen naam had, werd geboren met 4 benen, 3 handen en 2 penissen.

De familie van Kuli was zo geschokt dat ze iets vreselijk van plan waren: ze zouden de kleine jongen in de rivier gooien. De zeer religieuze en met veel vooroordelen opgegroeide mensen konden in het kleintje niets anders zien dan de duivel zelf.

Maar voor het zover kon komen, had het nieuws over deze bijzondere jongen zich al zo uitgebreid verspreid, dat ook dokter Bharat Pal Danda van het Matra-Chhaya-ziekenhuis ervan hoorde.

Hij stuurde meteen een ambulance naar Pindwara en liet moeder en kind ophalen om hen in veiligheid te brengen. De gezondheidstoestand van de baby was kritiek en zonder chirurgische ingrepen zou hij niet overleven.

Lees ook  Familie van Hümeyra aan vooravond rechtszaak: 'Bekir moet levenslang krijgen'

Bharat Pal Panda bracht de twee onder in een beter uitgerust ziekenhuis en ging gratis aan het werk: hij zorgde ervoor dat de jongen de behandeling kreeg die hij nodig had om min of meer normaal op te groeien. Tijdens een riskante en urenlange operatie verwijderde hij de lichaamsdelen van de tweeling.

De gecompliceerde operatie was een succes. De jongen had de operatie goed doorstaan en herstelt nu verder met uitzicht om een lang en normaal leven te leiden.

Wat goed dat het nieuws over zijn geboorte zich zo snel verspreidde – daardoor kon een vreselijk misdrijf vermeden worden en werd het leven van dit kind gered.

DEEL dit met je vrienden!

Dit 20-jarig meisje sterft plotseling aan een hartstilstand. Maar tijdens de autopsie ontdekken ze iets waar voordien niemand van afwist.

Een pitbull zet zijn tanden in het gezicht van de 19-jarige. Maar 2 jaar later kunnen haar vrienden haar beslissing niet begrijpen.