in

Alleenstaande man adopteert op 10 jaar tijd 4 kinderen met een beperking.

Benjamin Carpenter is een bijzondere vader. De uit Wales afkomstige en sociaal werker uit het graafschap Yorkshire moest immers een lange weg afleggen tot hij voor zijn vier beschermelingen kon zorgen. Dat leverde hem zelfs de titel “Kampioen van het Jaar” op.

Een lange weg

Benjamin was amper 20 jaar oud toen hij al vader wilde worden. Er waren echter twee redenen waarom hij daarvoor de weg van adoptie zou moeten volgen.

De eerste reden was zijn homos*ksualiteit – een feit dat tijdens een adoptieprocedure niet meteen helpt. Benjamin was zich daar goed van bewust en daarom nam hij op 21-jarige al de nodige stappen.

De jongvolwassene moest tegen heel wat vooroordelen vechten. De meeste mensen waren van mening dat je voor een adoptie veel geld of een goed beroep moest hebben. Daarbij kwam nog dat hij erg jong was. Hij voerde heel wat gesprekken met andere sociale assistenten en werd aan strenge onderzoeken onderworpen.

De tweede reden was dat hij geen partner had. Ook dat bemoeilijkte het adoptieproces en zijn wens om vader te worden.

“Ik wilde geen relatie hebben die me niet interesseerde”, verklaart hij. “Ik regel de dingen graag alleen. Waar het neerkomt, is dat ik graag een theetje zet en niet moet horen hoe iemand ligt te snurken.”

Lees ook  5-Jarig Meisje Redt Haar Vaders Leven

Bijzondere kinderen

Het zou drie jaar duren vooraleer hij geschikt bevonden werd om een kind te adopteren. Hij slaagde erin om de 10-jarige Jack te adopteren, waardoor hij tot de jongste homos*ksuele vaders in het Engelse graafschap Yorkshire behoort: “Ik geloof in het lot en ik geloof dat het mijn roeping is om dit te doen.” Jack is namelijk een bijzonder kind.

Jack is een prachtige jongen – een autist. De jonge vader kan hier perfect mee omgaan omdat Benjamin door zijn beroep al erg veel ervaring had opgedaan: hij had reeds met veel kinderen en volwassenen met een beperking gewerkt.

Na de adoptie van Jack adopteerde hij nog de tweelingzusjes Ruby en Lily. De 6-jarige Ruby lijdt aan een aangeboren afwijking genaamd het Pierre Robin syndroom, waardoor ze een beperkt zicht heeft en een verkromming van de ruggenwervel. Haar zus Lily daarentegen is doof. Uiteindelijk adopteerde ook een vierde kind Joseph, dat twee jaar oud is en met het syndroom van Down geboren werd.

Onafhankelijkheid

“In dit huis verloopt alles volgens dit moto: ‘Ik kan het zelf doen.’ Ik probeer hen zo onafhankelijk mogelijk te maken”, verklaart Benjamin. “Die beperking is niet alles.” Vele mensen vinden het niet vanzelfsprekend dat Benjamin als alleenstaande zo optimistisch kan blijven, zeker wanneer men naar de toestand van zijn dochter Ruby kijkt.

Lees ook  Wat je ook doet, ga tijdens je volgende vlucht niet in deze rij zitten.

Toen Benjamin haar de eerste keer ontmoette, hing ze aan een machine die haar moest voeden. Ze kon niet spreken en was aangewezen op een rolstoel. Ze leek een zeer treurig meisje te zijn: “Ze beefde en was erg star. Dat brak mijn hart”, herinnert hij zich. Ondertussen eet en loopt Ruby zoals elk ander kind.

Hoewel hij homs*ksueel is, kan hij op de steun van twee vrouwen rekenen: Rita en Jeanette. “Mijn moeder Rita is een grote hulp en mijn beste vriendin Jeanette is een geweldige vrouw die af en toe een handje toesteekt”, vertelt de 33-jarige.

Benjamin geeft blijk van een onvergelijkbaar altruïsme en zijn enige motivatie is dat zijn kinderen een enigszins normaal leven kunnen leiden. “Te zien hoe mijn kinderen opgroeien en open bloeien, daarvoor sta ik elke dag op.”

En precies daarom werd Benjamin in 2016 door de Engelse organisatie “First4Adoption” uitgeroepen tot “Kampioen van het Jaar.”

Zijn twee zonen en dochters mogen zich gelukkig prijzen dat ze hem hebben.

DEEL dit bericht om zijn gezinnetje nog veel geluk toe te wensen!

BINKY IS GEVONDEN : HIER DE BEELDEN !

Hij is al 20 jaar niet naar de kapper geweest. Vrouw leert algauw wat hij daaronder verborgen hield.