in

Al deze dieren zullen we nooit meer zien – ze zijn afgelopen jaar al uitgestorven

Er is geen twijfel over mogelijk dat mensen een sterke invloed op de planeet hebben en deze impact is niet altijd goed.

Tientallen soorten dieren zijn de afgelopen jaren uitgestorven. Hoewel dit soms een natuurlijke progressie is, zijn andere dingen de schuld van de mens.

Ongeacht wie of wat de oorzaak was van hun uitsterven, hier zijn enkele van de dieren die onlangs zijn uitgestorven, met veel gevallen in het afgelopen jaar of twee. Nu blijven er foto’s en verhalen over om deze beestjes te onthouden.

Misschien wel de meest prominente uitsterving in de afgelopen jaren was de witte neushoorn.

Technisch gezien leeft de soort nog steeds, hoewel er nu nog maar twee over zijn – beide vrouwtjes.

De laatste man, Soedan, leefde op een conservatorium in Kenia en haalde de krantenkoppen toen hij stierf in maart 2018.

De overgebleven vrouwtjes zijn dochter en kleindochter, en sommige natuurbeschermers hopen dat IVF de soort kan redden.

Dit zou echter een zeer serieuze uitdaging vormen voor wetenschappers. Op dit punt wacht het grootste deel van de wereld eenvoudigweg tot de laatste twee witte neushoorns sterven.

Sinds 2015 zijn er geen waarnemingen of signalen van de vissende kat geweest, waardoor de meeste experts het erover eens zijn dat deze kat nu uitgestorven is.

De viskat heerschte in heel Zuidoost-Azië. De afgelopen 15 jaar hebben onderzoekers camera’s geplaatst en gemonitord rond Java, het geboorteland van de kat.

Er zijn geen waarnemingen geweest in Indonesië en de meest recente waarneming in Cambodja was nu enkele jaren geleden.

Hoewel de vissende kat waarschijnlijk uitgestorven is, staan ​​andere kattensoorten bekend om hun visgewoonten.

Daarnaast zijn er nog steeds onderzoekers die hopen dat er weer een waarneming van deze katten zal plaatsvinden – het is tenslotte nog maar een paar jaar geleden dat ze verdwenen.

Lees ook  Zo gelukkig is Silvia van Barneveld met nieuwe liefde - Foto's

De Zwartvoet-fret staat dit jaar helaas op de lijst.

“Habitatverlies en sylvatische pest overgedragen door prairiehonden die veel van de fretten hebben gedood. Gedegradeerd tot kleine, ploeterende kolonies, inteelt leidde tot verdere daling van hun aantal. Op een gegeven moment in 1985 dacht men dat slechts 10 zwartvoet-fretten in de wereld leven “, zegt The Rain Forest Site.

Twee soorten Skinken afkomstig uit Christmas Island zijn ook verdwenen.

De skink met blauwe staart is er een van, met zowel het type van Christmas Island, Cryptoblepharus egeriae, en die uit Hawaii, Emoia impar, zijn voor altijd verdwenen. Voorlopig blijft het enige type blauwstaart skink dat overblijft, Plestiodon fasciatus, in Noord-Amerika.

De laatste van deze skinks op Hawaii werden in de jaren zestig gezien en hun verval is toe te schrijven aan vergelijkbare hagedissen die hen uit hun territorium verdrongen, in combinatie met de invasieve mier met grote hoofden.

De bosrand van Christmas Island is nu ook uitgestorven, met het laatste lid, Gump, stervend alleen in een kooi. Deze skinks floreerden al in 1998 toen uit rapporten bleek dat slechts één boom 80 van de beestjes kon bevatten.

De soorten van Christmas Island hebben de laatste tijd een moeilijke periode doorgemaakt, omdat de dwergvleermuis in het afgelopen decennium ook uitgestorven is.

De laatste keer dat een van deze echolocerende vleermuizen in het wild werd gezien was in 2009, en het beestje had een krijsend geluid dat onmiskenbaar was.

Ondanks dat hij in 2009 voor het laatst een pipan van Christmas Island had gezien, was hij pas in 2017 uitgestorven omdat het moeilijk te beoordelen is wanneer een dier echt verdwenen is.

Lees ook  De dochter maakt foto’s van haar vader die urenlang bij de halfopen slaapkamerdeur zit. Als je te weten komt wat er in de slaapkamer aan de hand is, krijg je een brok in de keel.

De Lister Gekko is een ander voorbeeld van een dier dat mogelijk lang na het feit uitgestorven werd verklaard.

De Lister Gekko werd voor het laatst in het wild gezien in 1987, maar de Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur heeft het pas recent vermeld als uitgestorven in het wild. Dit is nog een andere soort van Christmas Island die is uitgestorven.

Experts zeggen dat de veranderingen aan het ecosysteem van het eiland en een groot aantal uitsterven het gevolg zijn van het introduceren van nieuwe soorten.

Sommige van die soorten zijn reusachtige duizendpoten, de gele gekke mier en de wolkenslang. Niemand heeft echter de volledige schuld.

Darwins vos

“Chileno.co.uk meldt dat veel van de natuurlijke habitat van de vos al is geërodeerd of vervangen door dennen- of eucalyptusplantages.

Ondertussen maken mensen die hun vee beschermen en rondzwervende wilde honden het leven nog moeilijker voor de Darwins vos.

De vos is door de IUCN als “ernstig bedreigd” geclassificeerd en kan uiteindelijk “uitgestorven in het wild” worden ingediend als er geen verdere waarnemingen van het dier worden gemeld “, meldt The Rain Forest Site.

Hoewel de Borneose orang-oetan nog niet is uitgestorven, is hij eng in de buurt van het punt waar geen terugkeer meer mogelijk is.

De belangrijkste bedreiging voor deze orang-oetans is de ontbossing die de neiging heeft zich voor te doen als mensen de productie van palmolie opvoeren.

Borneose orang-oetans worden momenteel geclassificeerd als bedreigd. Als ons patroon van ontbossing in het regenwoud aanhoudt, kunnen ze niet meer in het wild leven.

Hopelijk zullen tenminste enkele van deze orang-oetans in dierentuinen en natuurreservaten blijven leven, maar het is simpelweg niet hetzelfde.

Deel dit alsjeblieft met je vrienden en familie.

Jongeren blijken “hoorntje” te ontwikkelen onderaan schedel.

De reddingsbrigade waarschuwt: ”Ouders, kijk A.U.B. naar je kind in plaats van je telefoon!