in

Ajuinen verhelpen een hoop kwalen. Hier heb je 12 toepassingen die je nog niet kende!

Ajuin is heerlijk in salades maar ook gebakken in de pan. Sommige mensen weten echter dat je ajuin voor een hoop andere dingen kan gebruiken, zoals ziektes. Ajuinen zitten vol zwavel en hebben daardoor een krachtige antibacteriële en antibiotische werking. Ook gaat ajuin in je lichaam de strijd aan met vrij radicalen en dat voorkomt dan weer chronische ziektes als kanker.

Ajuinen geven een boost aan je weerstand, houden het overgeven tegen, behandelen ademhalingsproblemen, suikerziekte en hartkwalen, verlagen cholesterol en vormen een kuur tegen artritis.

De indianen van de VS gebruiken het om griep en verkoudheden te behandelen en ook de Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat ajuinen een prima middel zijn tegen longaandoeningen zoals bronchitis, hoesten en slijmvorming. Bekijk hier een lijst van toepassingen van ajuin voor alledaagse kwalen.

 1. Hoesten

Pel een ajuin en snij die in schijven. Strooi wat suiker op elke schijf en laat ze een halfuur rusten. Eet de schijven tweemaal per dag om van hoesten af te komen. De zwavel in ajuin maakt komaf met de bacteriën die je doen hoesten. Ajuin zorgt er ook voor dat gifstoffen uit je lichaam verwijderd worden. Ten slotte is het ook een ontstekingswerend middel en verzacht het pijn.

 1. Tegen haarverlies.
Lees ook  “Mama, kom me halen!”, riep Jessica (12) nog aan de telefoon. Sindsdien vernam haar moeder niets meer van haar dochter

Breng wat water met een ajuin erin aan de kook. Gebruik later het vocht als haarspoeling voor je je haar met shampoo wast. Je haar groeit weer dik. Ook raak je zo meteen van haarroos af door de antibacteriële werking van ajuin.

 1. Flemen oplossen.

Verpletter een ajuin en maak er een pasta van met een beetje kokosnootolie. Smeer de pasta op je borst en bedek met een theedoek. Ajuinen zijn een natuurlijk antibioticum en versterken het immuniteitssysteem. De dampen van de pasta laten ook flemen loskomen in de longen.

 1. Een baby met buikpijn kalmeren.

Om de buikpijn van je baby te verzachten, geef je kind elk uur een theelepel ajuinthee. De ajuin zal spieren kalmeren, de maag versterken de vertering ondersteunen. Kook een versnipperde ajuin en laat het vocht afkoelen.

 1. Insectenbeten verzachten.

Leg een stukje ajuin of smeer ajuinsap op de beet. De ontstekingswerende werking zal de infectie tegengaan en het ongemak verzachten.

 1. Oorontstekingen.

Versnipper een ajuin en steek de stukjes in een sok die je daarna dichtknoopt. Plaats de sok op je oor en houd het daar. Gebruik een haarband om de sok te bevestigen. Wacht even tot de pijn wegtrekt.

 1. Snijwonden in de huid.

Gebruik de dunne vellen van een ajuin als pleister. Je gaat daarmee ook het bloeden tegen en ontsmet meteen de wonde. De wonde zal sneller genezen en je loopt veel minder kans op infectie.

 1. Tegen keelpijn.
Lees ook  Zwangere vrouw bedelt samen met haar kind voor geld. Maar wat er vervolgens gebeurd heeft voor ontzettend veel ophef gezorgd!

Maak een afkooksel van ajuinschillen in water. Spoel je keel en gorgel. Als de pijn echt ondraaglijk is, voeg je best een beetje citroen en honing toe. Opnieuw zullen de ontstekingswerende eigenschappen van ajuin keelinfecties tegenhouden.

 1. Overgeven.

Rasp een ajuin en verpletter het om het sap te bekomen. Maak wat muntthee en laat het koud worden. Drink twee theelepels van het ajuinsap en wacht vijf minuten. Drink dan twee theelepels muntthee. Herhaal tot het overgeven stopt.

 1. Luchtververser

Ajuinen zuiveren de lucht door bacteriën en virussen te absorberen.

 1. Tegen zonnebrand en lichte brandwonden.

Wrijf je brandwonde in met ajuin om ontsteking tegen te gaan. De zwavelcomponenten laten je huid sneller regenereren en verminderen het branderig gevoel.

 1. Koorts

Snij een ajuin in dunne schijven. Wrijf je voeten in met kokosnootolie en leg de ajuinschijven dan op de zool van je voet. Doe er een sok omheen en ga slapen. De ajuin zuigt alle toxines en bacteriën uit je lichaam en je wordt als nieuw wakker.

Deel deze interessante weetjes met je familie en vrienden op Facebook!

Vader denkt dat pesters zijn dochter niet meer pesten – dan opent hij de deur en ziet iets vreselijks

Moeder van 26 raakt verlamd na de geboorte van haar kind. Ze fluistert een verpleegster iets in het oor dat ze nauwelijks kan verkroppen.