in

Aha: zwangere vrouwen kunnen aan hun navel zien wat het geslacht wordt

Sommige zwangere vrouwen laten zich graag verrassen en willen het geslacht van hun kindje niet van tevoren weten.

Anderen kunnen niet wachten tot ze erachter komen of het een jongen of meisje wordt. Voor iedereen die in de laatste categorie valt, hebben we een nieuwe theorie. Volgens een Australische verloskundige hoef je alleen maar naar je navel te kijken.

Australische verloskundige
“Huh, je navel?”, zul je misschien denken. Inderdaad, als het aan deze bijzondere theorie ligt kun je het geslacht van je kindje ontdekken door goed naar je navel te kijken.

Het balletje begon te rollen in Australië, toen de zwangere Jess McLeod naar haar verloskundige ging voor controle.

Op de vraag of Jess het geslacht van de baby al wist, antwoordde ze dat ze dat niet wilde weten. Jess wil dat het een verrassing is. Haar verloskundige daarentegen zei dat ze het al wist.

Gezichtje in de navel
Volgens de verloskundige is het heel makkelijk te zien of je een jongen of meisje krijgt. Hiervoor hoef je alleen maar naar de navel van een zwangere vrouw te kijken.

Lees ook
Man tekent levensgrote jongeheren op de weg om probleem aan te kaarten, mag niet van de politie

Vormt de navel, samen met twee (denkbeeldige) ogen, een vrolijk gezicht? Dan wordt het een jongen. Lijkt het meer op een ernstig gezicht?

Dan zul je een meisje krijgen. Om dit goed te kunnen zien plakken vrouwen massaal nep-ogen op hun zwangere buik, of tekenen ze deze met een stift.

Proef op de som
De navel van Jess laat een ernstig kijkend gezicht zien, dat zou dus wijzen op een meisje. Of dit ook daadwerkelijk klopt? Daar zullen we over een tijdje pas achter komen.

Om te kijken of de theorie van de Australische verloskundige klopt, nam Healthy Mummy de proef op de som.

Lezeres Alisa is 23 weken zwanger en haar navel laat duidelijk een lachend gezichtje zien. Dat zou dus wijzen op een jongen.

De echo zegt echter dat het een meisje wordt. Of Alisa binnenkort voor een verrassing komt te staan, is nog even afwachten.

Bij Kirstie klopt de theorie dan weer wel. Haar navel toonde duidelijk een ernstig gezicht en ze is inmiddels moeder van een dochter!

Lees ook
Fanatieke rukkers opgelet! Deze lamp kun je aan zetten door aan zijn rubberen voorhuid te trekken

Andere theorieën
Hoe betrouwbaar deze nieuwe theorie is, weten we niet. Toch kan het geen kwaad om (naast de geslachtsbepalende echo) eens voor de grap te kijken wat jij in je navel ziet.

Er zijn overigens nog veel meer (bekende) theorieën die zouden wijzen op het geslacht van je kindje. Kende je deze al?

  • Je zou het geslacht kunnen afleiden aan de vorm van je buik. Heb je een puntbuik? Dan zou je een jongen krijgen. Heb je een ronde buik? Dan krijg je een meisje.
  • Draag je je buik hoog? Dan zou er een meisje in je groeien. Wanneer je je buik laag draagt is het een jongen.
  • Heb je veel last van misselijkheid in het eerste trimester? Dan is de kans groot dat je een meisje verwacht.
  • Heb jij juist vaak hoofdpijn en/of last van kortademigheid? Dan is het duidelijk een jongen.
  • Tot slot zegt het eten waar jij trek in hebt ook iets over het geslacht. Eet jij het liefst chocolade en fruit? Dan wordt het een meisje. Wanneer je liever iets zouts eet, wordt het weer een jongen.

Hond met 60 km/u achter auto aangesleept in Soest

Moeder en zoon zijn verliefd, we doen het elke week..