in

Aanvaller richt mes op politieagent, zijn reactie verrast de hele wereld

Het lijkt alsof, elke keer als we tegenwoordig het nieuws aan zetten, er een tragisch verhaal is over een politie confrontatie die verkeerd is afgelopen. Het is echt heel schokkend hoe vaak die incidenten uitlopen op dat iemand gewond raakt, of zelfs overlijdt. Veel politieagenten doen gewoon hun werk, zo goed als ze kunnen. Maar dan zijn er een aantal die misschien een minder agressieve benadering hadden kunnen gebruiken om de situatie op te lossen.

Misschien kunnen wat politieagenten over de hele wereld wat leren van deze politieagent in Thailand. Zijn algemene vertrouwen in de goedheid van de mens en zijn overtuiging om dingen niet met geweld op te lossen, hebben er voor gezorgd dat er de afgelopen dagen duizenden harten voor hem smolten. Allemaal vanwege een video die liet zien hoe hij een erge lastige situatie aanpakte, die gemakkelijk erg slecht had kunnen aflopen.

Politieagent Anirut Malee had een gewone dag op het werk op het Huay Kwang politiebureau in Thailand. Toen er plotseling een duidelijk verwarde man binnen liep, die een groot mes in z´n handen had. De man heeft een slechte dag en besloot dat af te reageren op de lokale politie. Je kunt het allemaal zien in de video hieronder:

Lees ook  Gaby Blaaser geprikt in memmen door man - De beelden!

De video laat duidelijk zien hoe Anirut Malee reageert. Je zou denken dat hij meteen zijn pistool zou trekken of de man zou overmeesteren. Maar Anirut lijkt kalm en vol vertrouwen. Hij blijft voor de ´aanvaller´ zitten en begin simpelweg een gesprek met hem. Hij vertelt aan Thai Visa News:

“Hij was een muzikant en had drie dagen als beveiliger gewerkt en was nog niet betaald. Daar bovenop was zijn gitaar gestolen en hij raakte er erg gestrest van.

Ik hoorde het verhaal aan en zei dat ik wel een gitaar had die ik hem kon geven, en stelde voor dat we samen wat gingen eten. We spraken in een Zuid Thai dialect”.

Op een of andere manier kreeg Anirut het voor elkaar om de aanvaller te kalmeren – en er gebeurde iets fantastisch. De aanvaller overlegde rustig het mes aan Anirut zonder een ruzie te beginnen. Hij begon te huilen en Anirut stond op en deed het onvoorstelbare:

Lees ook  Vrouw valt uit flat te pletter tijdens vrijpartij

Hij gaf hem een dikke knuffel! Hoe lief is dat?

Maar de agent is niet dom – hij verzekerde zich ervan dat de man geen andere wapens bij hem had. De aanvaller was gekalmeerd en werd naar het ziekenhuis gebracht. Er is geen aanklacht tegen hem ingediend – een goede afloop voor iedereen die erbij betrokken was.

Anirut heeft van veel mensen complimenten ontvangen – en hij is een wereldwijde held geworden.

Anirut is een perfect voorbeeld van niet alleen een goede agent, maar ook een goed mens. Het laat zien dat als we elkaar met liefde en respect behandelen, de wereld een betere plek kan zijn.

Deel dit verhaal als het je ziel geraakt heeft en je er blij van werd!

Wegwerker belt noodnummer nadat tiener uit de auto springt en om hulp smeekt

Vrouw met eicellen zo laag dat ‘IVF niet zou werken’ heeft nu 4 kinderen in 11 maanden.