in

Aan koolmonoxide overleden man gevonden door dochter

Zaterdag zijn een 59-jarige man en een nog onbekende vrouw dood aangetroffen in een woning aan de Brouwerstraat in Rijnsburg. De ontdekking werd gedaan door de dochter van de man, die volgens buurtbewoners al jarenlang samenwoonde met zijn vriendin. De politie bevestigde dat de oorzaak van overlijden koolmonoxidevergiftiging betrof.

Buurtbewoners zijn diep geschokt door het tragische incident. Een buurman, die weinig contact had met het stel, deelde zijn verbijstering over het nieuws. Hij beschreef het paar als teruggetrokken en vertelde dat ze zelden buiten kwamen. Een andere buurvrouw, die de overleden man beter kende, beschreef de vondst van de slachtoffers en het snelle handelen van een buurman die de ernst van de situatie meteen opmerkte.

Lees ook
Leerkracht slaat leerling (15) dood na schrijffout

De vrouw zag de dochter van de man in paniek naar buiten rennen, roepend dat haar vader was overleden. Een buurman sprong over de schutting en opende alle deuren vanwege een verdachte geur. Toen hij hulp zocht bij een buurvrouw die in de zorg werkt, bleek het helaas te laat te zijn voor reanimatiepogingen.

Lees ook
Meisje (8) bijna hele leven opgesloten in huis van grootouders

Na de ontdekking van de koolmonoxide werden omringende huizen gelucht door hulpdiensten. De politie bevestigde de aanwezigheid van een hoge concentratie koolmonoxide in de woning en meldde dat forensische experts momenteel onderzoek doen naar de oorzaak hiervan.

Koolmonoxide staat bekend als een ‘sluipmoordenaar’ vanwege de moeilijke detectie: het is geurloos en onzichtbaar, maar bij inademing kan het leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en zelfs de dood. Jaarlijks sterven in Nederland gemiddeld vijf tot tien mensen door koolmonoxidevergiftiging.

Vrouw (31) aangehouden voor dodelijke schietpartij: Man 23 dood

Zware tijden voor Mr. Frank Visser: Zijn geliefde vrouw gaat enorm hard achteruit