in

Aan de ketting en tussen de poep: zo leefden deze honden op een bedrijventerrein in Dronten

Negen verwaarloosde honden zijn vorige week door de Dierenbescherming en politie bevrijd van een bedrijventerrein in Dronten. Ze leefden daar onder erbarmelijke omstandigheden en waren sterk vermagerd.

De inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en politie kwamen woensdag af op een melding en troffen bij het hek van het terrein twee magere honden aan.

In een afgesloten container zaten drie jonge hondjes en in een bouwkeet op het terrein werden er nog eens vier ontdekt.

Korte kettingen
Zowel de keet als een aanhanger waarin drie jonge hondjes werden aangetroffen waren zwaar vervuild.

,,De vloer van de aanhanger was bedekt met een centimeters dikke laag ontlasting, waardoor de dieren nergens schoon konden liggen’’, laat de Dierenbescherming weten.

Lees ook  Zo bescherm je je hond, kat of konijn tegen de vrieskou

Een aantal honden had last van ontstoken ogen. Ook liep een van de dieren mank en had er een wonden aan de kop en poten.

Naast de vervuiling en een gebrek aan voedsel en drinkwater, zat een aantal vastgeketend aan korte kettingen, die in een aantal gevallen nog geen 50 centimeter lang waren.

Daardoor konden de viervoeters niet normaal rechtop staan. Er was wel water aanwezig, maar door de korte kettingen konden de viervoeters daar niet bij.

Niet de eerste keer
In juli werden op hetzelfde bedrijventerrein ook al acht verwaarloosde honden ontdekt. ,,Dit zijn weer andere honden, deze waren er vorige keer niet, voor zover wij weten.

Lees ook  Oproep aan wandelaars: laat 'achtergelaten' babyhaasjes liggen!

Dus iemand heeft daar opnieuw honden geplaatst’’, aldus de Dierenbescherming. Of er een direct verband is met de bevrijdingsactie is nog niet vastgesteld. Net als in juli was er niemand op het terrein aanwezig.

,,Op het moment dat wij er waren is niet geconstateerd wie de eigenaar was. De politie is daar nu verder onderzoek naar aan het doen.’’

De honden zijn door de politie opgevangen en ondergebracht op een opvangadres waar ze worden onderzocht en verzorgd.

School vraagt 2000 euro voor schoolreisje

Vier mannen ver krachten bewusteloos meisje (17) in Zwolle, stelt justitie: ‘Live te zien op Instagram’