in

90-jarige vrouw dood gevonden op graf van echtgenoot

Een man die bloemen wilde leggen op het graf van zijn vrouw in het Franse dorpje Estramiac, deed zaterdag en akelige ontdekking. Op het kerkhof zag hij het naakte lijk van een vrouw liggen. De 90-jarige vrouw bleek op de grafzerk van haar overleden echtgenoot te liggen.

De getuige belde omstreeks 18.00 uur de politie. ,,De vrouw lag op haar rug, haar borsten ontbloot en pyjama-broek op haar knieën’’, meldt de politie volgens persagentschap AFP.

Lees ook  Vrouw bevalt van drie zwarte kindjes – de waarheid hierachter brengt de hele wereld in tranen

De exacte doodsoorzaak is nog niet duidelijk, maar de vrouw zou bepaald letsel hebben dat kan wijzen op geweld voor ze overleed. Ze zou enkele breuken hebben en een lichte hoofdwond. Het slachtoffer komt uit een gemeente in de buurt en is mogelijk door haar zoon op het graf van haar echtgenoot neergelegd.

Zoon aangehouden
De zoon van de vrouw, die nog bij haar woonde, werd zondag voorlopig aangehouden op verdenking van moord. De onderzoekers hopen dat de autopsie meer duidelijkheid zal geven over hoe de vrouw om het leven kwam. Haar zoon beweert dat hij haar dood heeft aangetroffen en niet wist wat hij met haar moest doen. Daarom zou hij haar naar het kerkhof gebracht hebben.

Lees ook  Schijnt de rok van Meghan Markle hier nou volledig door?

Het Franse dorpje Estramiac is een gemeente met 132 inwoners en ligt op enkele tientallen kilometers van Toulouse.

Expeditie Robinson kostte Hugo bijna zijn huwelijk

Morgen lokaal 17 graden: ‘Het voelt als lente’