in

80 jarige man redt jongen van verdrinkingsdood. Ontdekt dan dat hij vader van kind 30 jaar geleden ook redde.

Toen een bejaarde man eerder deze week een jongen van de verdrinkingsdood redde, legden zijn levensreddende inspanningen een verrassende band tussen de twee bloot. De 80-jarige Xu Weifang was in zijn huis in Zhutang aan het rusten toen hij geschreeuw uit de rivier hoorde komen. Hij en zijn vrouw renden naar buiten en zagen hoe een 8-jarige jongen moeite had om zijn hoofd boven water te houden. De jongen was met zijn oma langs de rivier aan het spelen toen hij per ongeluk in het water viel.

Lees ook  Vader werd ervan beschuldigd iets vreselijks in de ogen van z’n baby gewreven te hebben.

Xu is niet meer zo fit als vroeger. Volgens Jiangsu Television had hij blijvende verwondingen opgelopen na een val van de trap twee jaar geleden. Maar dat hield hem niet tegen om in actie te schieten.

Zonder aarzeling sprong Xu in het water en trok de jongen in veiligheid.

Toen Xu de jongen later in het ziekenhuis ging bezoeken, ontdekte de man dat hij de vader van het kind kende.

Dat komt omdat Xu de man 30 jaar geleden uit dezelfde rivier gered had!

Lees ook  Baasje wil 10-jarige corgi in laten slapen om plaats te maken voor nieuwe puppy

De vader en zoon waren echter niet de enige personen die de bejaarde man uit die rivier redde. Sinds hij in het huis woonde, redde hij nog drie andere personen van de verdrinkingsdood uit dezelfde rivier. Zijn vrouw redde één persoon.

Hoewel hij erg bescheiden is over zijn reddingen, bekent Xu dat zijn gezegende leeftijd hem in de toekomst misschien zal verhinderen om nog meer de held te spelen.

Moeder stoot met winkelkarretje tegen dat van andere vrouw, vraagt of ze oké is. Ogenblikken later staan ze beiden te huilen

Werkneemster vertelt: zo gaat het er aan toe in een crematorium