in

70 jaar na de Holocaust vliegt een drone over en door Auschwitz. Het resultaat is hartverscheurend en emotioneel..

Het blijft een donkere bladzijde uit onze geschiedenis. De Tweede Wereldoorlog. Het heeft bij velen families een diep litteken achtergelaten. Deze oorlog heeft miljoenen mensen van het leven beroofd. Een bladzijde die nooit vergeten mag worden. Een bladzijde die ons laat zien waar we als mensen toe in staat zijn geweest.

We zijn op het punt aangekomen dat de laatste generatie die dit bewust heeft meegemaakt nog in leven is. Het volgende filmpje is opgenomen door een drone die door het concentratiekamp Auschwitz vliegt. Beelden kunnen soms zoveel meer vertellen dan woorden. Zeer indrukwekkend beeldmateriaal die iedereen gezien moet hebben.

Lees ook  Bejaard echtpaar 77 jaar getrouwd, samen hand in hand begraven in één kist

We kennen Auschwitz natuurlijk als een van de “bekendste” kampen die in gebruik was tijdens de oorlog. Auschwitz is gevestigd in Polen, maar door heel europa zijn deze kampen nog te vinden voor mensen om te bezoeken, met onder andere nog één in Drenthe.

In januari 1945 werd Auschwitz bevrijd door de soldaten van het rode leger. 6000 overlevenden werden daar aangetrokken. 60.000 mensen zijn van het leven beroofd in de gaskamers van het kamp.

Lees ook  Niemand weet waarom deze verloofden in het ziekenhuis zijn – dan kiezen ze een kamer waardoor iedereen tranen in zijn ogen krijgt

Bekijk de heftige en emotionele beelden in de onderstaande video.

In 1970 werden de geslachtsdelen van deze 5-jarige op brutale wijze verminkt. Je vermoedt nooit wat ze uiteindelijk geworden is

Wat hoort er in het lege vlakje te staan? We verklappen alvast dat het geen zes is!