in

7-weken oude pup herstelt nadat hij met elastiekjes om zijn pootjes is gevonden

Elastiekjes zijn handig, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn. Zelfs haarbandjes op je pols kunnen de circulatie verstoren, en elastiekjes zijn hierop geen uitzondering.

Sterker nog, elastiekjes zijn zo goed om de circulatie te stoppen dat sommige boeren dit gebruiken om dieren te castreren en couperen. In veel landen is dit verboden, maar als je de circulatie stopt, zal het uiteinde afsterven.

Helaas komt het voor dat sommige mensen elastiekjes gebruiken bij hulpeloze dieren. Een zo’n idiote dierenbeul deed dit bij een schattige 7-weken oude pup in de Amerikaanse staat Arizona.

Lees ook  11 schadelijke voedingsmiddelen die je je hond NOOIT moet laten eten Vooral nummer 7…

Gelukkig werd het diertje gevonden en onmiddellijk naar de Arizona Humane Society (AHS) gebracht, zoals ze op hun Facebookpagina schreven. „Zijn pootjes waren afschuwelijk gezwollen, waardoor hij moeite had te lopen, en zijn circulatie was bijna gestopt.”

Er werd snel van alles aan gedaan om de arme pup te helpen, met o.a. dagelijkse laser therapie en massages.

En er was goed nieuws!

„Geloof het of niet, Little Foot’s pootjes zijn de afgelopen negen dagen ongelooflijk hersteld en de korstjes zijn bijna weg!”

Lees ook  Teckel wordt zwanger en verlaten aangetroffen, dan kijkt de dierenarts goed en realiseert zich het ondenkbare

Vooralsnog is de pitbull pup nog niet op zoek naar een nieuw thuis. Hij zal tijd nodig hebben om te genezen en herstellen, voordat hij een gezin kan verblijden. Maar hij voelt zich in ieder geval veel beter dan toen hij arriveerde!

Little Foot kreeg gelukkig hulp en zorg. Helaas is dit niet bij alle dieren het geval. Het is onbegrijpelijk en compleet barbaars dat er mensen zien die dit soort dingen bij hulpeloze dieren doen.

Jongetje weegt 190kg en verliest tientallen kilos – zo ziet hij er vandaag de dag uit

Kleine orang-oetang is kaal van de honger – nu is hij helemaal hersteld en onherkenbaar