in

6 onverwachte douchefouten die je huid beschadigen

Maak jij je schuldig aan een van deze douchefouten? Na het douchen kun je soms last hebben van een droge, jeukende huid.

Grote kans dat je onder een te hete straal water staat. Maar ook als je niet heet doucht, kun je nog last krijgen van een gevoelige huid.

Wellicht maak je onbewust een van deze douchefouten. We hebben een paar van de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet.

1. Te heet douchen
Inmiddels weten we dat het slecht is voor je huid om heel heet te douchen. Anders kun je een droge, trekkerige huid krijgen.

Als we net onder de douche stappen, douchen we meestal onder een straal van zo’n 38 graden. Maar eenmaal onder de douche draaien we de kraan wat warmer.

Het beste is om niet aan die doucheknop te zitten en niet te warm te douchen. Douche in elk geval nooit heter dan 43 graden.

Te heet water spoelt namelijk de natuurlijke oliën op je huid weg. Daardoor kun je een droge, geïrriteerde huid krijgen.

Lees ook  Dronken Pool werkt niet mee met de politie. Daar heeft meneer de agent geen zin in…

2. Te lang onder de douche staan
Als je echt geen afscheid kunt nemen van een wat hetere douche, kun je dit wellicht een beetje compenseren door niet te lang te douchen. Probeer niet langer dan 10 minuten te douchen om een droge huid te voorkomen.

3. Je gebruikt (te vaak) een loofah
Met een loofah kun je je huid een fijne scrub geven onder de douche, maar gebruik een loofah niet te vaak.

Door te veel te scrubben kun je je huid behoorlijk beschadigen. Daarnaast is een loofah niet altijd geschikt voor elk huidtype. Als je een gevoelige huid hebt, kun je beter een washandje gebruiken.

Vergeet overigens niet om je loofah regelmatig te vervangen als je verzot bent op deze spons. De spons haalt dode huidcellen weg, maar deze blijven helaas ook in de spons zitten. In combinatie met het warme douchewater, kunnen daardoor veel bacteriën ontstaan.

4. Je spoelt je niet goed genoeg af
Hoewel sommigen zo een uur onder de douche kunnen staan, zijn er ook een aantal onder ons die supersnel douchen.

Lees ook  Deze jonge vrouw doet haar portemonnee open om een bedelaar geld te geven. Een moment later kan ze zichzelf niet meer in de spiegel herkennen

Let wel op dat je de douchegel of shampoo goed van je huid afspoelt. Als je restjes zeep op je huid laat zitten, kan dat resulteren in een jeukende huid.

5. Je doucht niet na een workout
Je zou altijd moeten douchen na een workout. Ook als je weinig hebt gezweet of niet naar zweet ruikt is dat belangrijk. De bacteriën die op je huid zitten, zijn dol op warme, zweterige plekken.

Als je na het trainen niet meteen doucht, kunnen de bacteriën zich snel vermenigvuldigen. Dit kan dan weer resulteren in huidirritaties als puistjes en uitslag.

6. Je bewaart je scheermesje in de douchecabine
Het is ontzettend makkelijk om je scheermesje in de douche te bewaren, maar dat kan nare gevolgen hebben voor je huid.

Als je scheermesje niet de kans heeft om helemaal op te drogen, kunnen er snel bacteriën ontstaan en gaat je mesje veel sneller roesten. Droog je scheermesje daarom na het gebruik en leg het op een droge plek.

De man die met de moordenaar van Anne Faber wilde ontsnappen, deed al de gekste dingen

Joods restaurant opnieuw vernield, ‘grimmige reminder antisemitisme’