in

6 maanden oude baby krijgt Herpes door onschuldige kus

Wanneer er een pasgeboren baby in de kamer is, die weerstand kan bieden tegen een greep, een knuffel, een snelle kus.

Voor degenen onder ons wiens baby’s zijn opgegroeid, brengt een pasgeborene zoveel mooie herinneringen terug.

Maar een diepbedroefde moeder waarschuwt ouders om te voorkomen dat anderen hun kinderen kussen nadat een tragedie haar familie heeft getroffen.

Oarlah was pas zes maanden oud toen ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht met de angst dat ze blind zou worden.

Haar moeder Hollie Cruickshanks waarschuwt nu voor de gevaren van pasgeborenen kussen nadat haar baby het virus Herpes opliep.

Het grootste deel van het lichaam van de kleine Oarlah was bedekt met boze rode zweren en vlekken en er was een angst dat ze blind kon worden.

Lees ook
Google Maps lijkt ‘wildpoeper’ langs weg nabij Roosendaal te vereeuwigen

“Toen ik die zag, was ik vervuld van afgrijzen. Ik wist dat ze hierdoor blind kon worden, ‘zei mama Hollie, volgens de Britse krant The Sun.

“De gedachte dat ze haar gezichtsvermogen zou verliezen, was gewoon verwoestend.”

De vlekken waren haar linkeroog binnengegaan, die gezwollen was toen artsen racen om de zwelling te verminderen en haar gezichtsvermogen te redden. Gelukkig was na 24 uur de zwelling verminderd.

Herpes is een virus dat besmettelijke zweren veroorzaakt die Oarlah heeft opgelopen ondanks haar moeder die een zoogverbod heeft opgelegd. Sommige mensen dragen het en vertonen geen symptomen.

Hollie zei: ‘Ik was geschokt. Mensen dachten dat ik paranoïde was toen ik zei dat ik niemand wilde die Oarlah kuste, maar ik had gezien wat het kon doen.

“Ik kon mezelf niet helpen en ik kuste haar op het voorhoofd toen ze werd geboren, maar toen verbood ik al haar bezoekers haar te kussen.

Lees ook
Vrienden uitschelden zorgt voor een hechtere band, aldus de wetenschap

“Ik probeerde haar te beschermen en ze kreeg nog steeds dit vreselijke virus, maar de artsen vertelden ons dat het ook op de handen kon worden overgedragen.”

Hollie zegt dat Oarlah, nu 15 maanden, volledig hersteld is, maar zei dat ze nog steeds niemand door haar laat kussen.

Hoewel kindersterfte door herpes zeldzaam is, is het belangrijk om de grootst mogelijke voorzorgsmaatregelen te nemen als het gaat om kinderen in de buurt die kwetsbaar zijn voor ziekte en ziekte.

Was altijd grondig je handen, zelfs als je slechts voor een moment een baby vasthoudt. Het kan het verschil zijn tussen leven en dood.

Deel alsjeblieft om anderen te waarschuwen; alle ouders moeten de waarschuwingssignalen kennen en hun baby’s onmiddellijk naar het ziekenhuis brengen als ze zich zorgen maken.

Deze pizza-houtoven-kachel maakt in de zomer elke achtertuin compleet

Dit is hét ultieme Netflix en game bed om in thuis te blijven