in

6-jarige schreeuwt plotseling vanaf de achterbank: moeder waarschuwt iedereen nu over dit onverwachte dodelijke gevaar

De veiligheid van mijn kind is voor mij het belangrijkste in de wereld. Wanneer de familie in de auto zit, controleer ik keer op keer dat iedereen veilig zit, met gordels om.

Dat is precies hoe de echtgenoot van Shelly Martin dacht toen hij de 6-jarige dochter Samantha op de achterbank van hun auto zette. Maar slechts een paar minuten later moest hij zijn vrouw geschrokken bellen …

Nu wil Shelly andere ouders waarschuwen voor wat er kan gebeuren als je de gordels blindelings dichtklikt.

Dit is zo’n belangrijke boodschap. Help ons alsjeblieft om het te delen, zodat alle ouders zich bewust kunnen zijn van het gevaar.

De auto waarin Samantha en haar vader reed, slipte plotseling en botste tegen een boom op 200 meter afstand. De crash was zo krachtig dat de veiligheidsgordel die Samantha om had, haar buik opensneed.

Lees ook  Leraar die puppy aan vleesetende schildpad voederde, is niet schuldig aan dierenmishandeling ...

Samantha’s vader slaagde erin zichzelf uit de auto te krijgen en de moeder van Samantha te bellen. Shelly was natuurlijk in shock en zegt dat ze dat moment nooit zal vergeten. Haar dochter was zwaargewond en had ernstige verwondingen aan haar maag.

“Haar darmen waren aan de linkerkant te zien,” vertelt Shelly aan CBS News.

Het is niet ongebruikelijk dat 6-jarigen in auto’s zitten zonder een kinderzitje. Het wordt eigenlijk aanbevolen in Virginia, waar het gezin woont. Maar Shelly is ervan overtuigd dat de verwondingen van haar dochter niet zo ernstig zouden zijn geweest als ze op een zitje had gezeten.

“Dit was nooit gebeurd als ze in een zitje had gezeten” zegt ze.

En ze heeft een bericht voor alle ouders die met de auto reizen.

“Denk niet dat alleen omdat je kind 7 of 8 jaar oud is, dat ze te groot zijn (voor een zitje) … dat zijn ze niet!” Zegt ze tegen CBS News.

Lees ook  Niemand kijkt op of om als peuter verdrinkt in zwembad maar dan…

Samantha kreeg ook tijdens de crash zware hoofd- en nekverwondingen, maar is goed hersteld van haar verwondingen. Maar ze heeft natuurlijk langdurige gevolgen van de crash en gaat naar een psycholoog om om te gaan met posttraumatische stress.

Haar familie beschrijft hoe hulpeloos ze zich hebben gevoeld, maar dat het verspreiden van deze waarschuwing naar andere ouders hen kracht geeft.

“Als we het bewustzijn kunnen verhogen en een ander kind kunnen redden, kunnen we hier in ieder geval iets goeds uithalen”, zegt Shelly.

Shelly Martin en haar man verloren bijna hun kind omdat ze luisterden naar aanbevelingen van de staat over kinderzitjes. Nu willen ze voorkomen dat anderen op dezelfde manier lijden.

Deel hun verhaal om andere ouders te helpen voorkomen dat hun kinderen gewond raken.

Toen Kelly haar puppy naar huis bracht, deed ze een vreselijke ontdekking – en belde de politie meteen

Man plant 6.000 bomen ter ere van overleden vrouw – zijn ‘geheim’ gaat viral