in

6 Geniale Manieren Om Je Theezakjes Te Hergebruiken!

Alle theeleuten even opletten! Per dag drinken we met z’n allen behoorlijk wat koppen thee weg. Bij het ontbijt, bij je favoriete soap serie of met visite. Dat betekent ook dat er heel wat theezakjes zo de prullenbak in verdwijnen. Dat is zonde en ook jij beseft dat na het lezen/bekijken van deze 6 punten! Want wist je dat je met een aantal gebruikte theezakjes de vuile vaat weer helemaal schoon kan krijgen? Dat is slechts één van de briljante manieren waarop je gebruikte theezakjes kan hergebruiken. De video hieronder laat deze én nog 5 andere manieren zien om op deze manier geld en moeite te besparen. Naast het besparen van moeite en geld, is dit ook een stuk beter voor de natuur.

Het kan pijn verlichten
Ben je verbrand door de zon? Heb je last van muggenbeten, koortsblaasjes of zelfs kneuzingen? Laat een gebruikt theezakje afkoelen en leg het op de pijnlijke plek voor verlichting van de pijn en tegen uitdroging. De stoffen in thee vernauwen namelijk de bloedvaten wat een blauwe plek of een wond verminderd.

Lees ook  Vader van 2 kids laat zijn haar wassen bij de kapper, 3 dagen later vecht hij voor zijn leven op de Intensive Care

Het helpt tegen donkere kringen en wallen
Leg ‘s ochtends het theezakje (of meerdere theezakjes) in de koelkast en wanneer hij afgekoeld is, leg je hem gedurende 10 minuten op de huid onder je ogen. De kou van de zakjes en de theïne (de thee variant van cafeïne) die je theezakjes bevatten, stimuleert de bloeddoorstroming in de dunne huid aan je ogen. De tannine in thee zal er dan weer voor zorgen dat de zwelling en verkleuring onder je ogen afneem.

Vieze geuren uit je schoenen halen

Leg sterke theezakjes in je schoenen en laat ze een nachtje liggen. De volgende dag is de zweetgeur volledig geabsorbeerd in het theezakje!
Een frisse koelkast
Leg een aantal gebruikte theezakjes in een bakje in de koelkast. De theezakjes zullen vieze geurtjes absorberen en zorgen zo voor een frisse koelkast.

Lees ook  Burgemeester Utrecht: 3 doden, 9 gewonden bij schietpartij

Ontvet je afwas
Laat je gebruikte theezakjes al het zware werk doen terwijl jij uit buikt op de bank! Gooi je vieze borden in de wasbak met een aantal oude theezakjes. Als je even later terugkomt zal het grootste gedeelte van het vet zijn opgenomen door de theezakjes. Een kind kan de (af)was doen!

Houdt de muizen uit je huis
Verstop gebruikte theezakjes in kasten, kelders en andere hoekjes en gaatjes waar ze door kunnen kruipen of graag komen. Het zal ervoor zorgen dat deze kleine viervoeters zeker twee keer zullen nadenken voor ze je huis binnendringen. Muizen hebben namelijk een hekel aan de geur van thee, dit komt door bepaalde kruiden die hier in verwerkt zijn.

Deze Man Giet Vloeibaar Aluminium In Een Mierennest, Wat Hierna Gebeurd Is Zeer Indrukwekkend!

Man redt verweesd berenwelpje – 6 jaar later staat hem tijdens de reünie een verbazingwekkende verrassing te wachten.