in

6 dingen die je nooit met glasreiniger mag schoonmaken

Laat de glasreiniger bij deze taken staan
Iedereen heeft wel een fles glasreiniger in de kast staan. De vloeistof is meestal blauw en wordt ook vaak bij de merknaam Glassex genoemd. Superhandig om snel ruiten, spiegels en glazen douchewanden mee af te nemen. Toch zijn er ook schoonmaaktaakjes waarbij je deze spuitfles beter achterwege kunt laten.

Gebruik voor deze dingen liever een milder alternatief.

1. Schermen
Even snel vette vingers van een laptop-, tv- of telefoonscherm afvegen? Gebruik hiervoor geen glasreiniger! Ja het ontvet en maakt schoon, maar de ingrediënten zijn vaak veel te agressief voor je elektronische apparaten. Kies liever voor een microvezeldoekje met een klein beetje schoon water of speciale reiniger voor elektronica.

Lees ook  Gast gaat zó hard op Tomorrowland dat hij alles laat lopen, over de rug van zijn vriend!

2. Huid
Een tijd geleden ging er een tip rond op het internet voor mensen die waren uitgeschoten met hun fles zelfbruiner. Supermodel Ashley Graham gaf de tip om je huid schoon te ‘boenen’ met Glassex. Um, doe maar niet! Glasreiniger droogt je huid extreem uit.

3. Bleekmiddel
Meng nooit schoonmaakmiddelen met bleek. Als je bleek mengt met een schoonmaakmiddel dat ammoniak bevat, wat in glasreiniger zit, komt er een gevaarlijke stof genaamd chlooramine vrij. Dit kan erg schadelijk zijn.

4. Granieten aanrechtblad
Even snel een doekje over het aanrecht? Gebruik hiervoor geen Glassex! Dit is veel te agressief voor poreus steen zoals graniet en marmer en het kan daardoor permanente schade toebrengen. Zo kun je bijvoorbeeld vlekken maken met dit soort schoonmaakmiddelen en ook het beschermende laagje wegpoetsen waardoor je aanrechtblad er dof en vies uit gaat zien.

Lees ook  Nieuw: smeerbare whisky voor op je boterham

5. Hout
Je kunt best een beetje Glassex gebruiken op een parket met een dikke glanslaag, maar meestal is het niet heel verstandig op onbewerkt hout of hout met maar een dun laagje lak. Hierdoor kun je lelijke vlekken maken.

6. Autoglas
Iets wat maar weinig mensen weten is dat je de autoruiten nooit moet schoonmaken met gewone glasreiniger! Hierdoor kunnen er strepen en wazige vlekken ontstaan. Daarnaast kan het getinte ruiten beschadigen door de ammoniak.

Dit prachtige kerstideetje met lege wijnflessen en zout zal prachtig staan bij jou in huis of in de tuin!

Alleenstaande moeder huurt al 10 jaar acteur in als ‘vader’ voor haar dochter