in

6.000 tumoren: Operatie geeft deze vrouw met kanker nieuwe hoop.

Waarschuwing: Dit artikel bevat foto’s en beelden die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

Tijdens haar eerste levensjaren was Elizabeth Huffer uit Fort Wayne in de Amerikaanse staat Indiana een compleet normaal en gelukkig meisje. Dat alles zou veranderen toen er op vijfjarige leeftijd bij haar de zeldzame ziekte neurofibromatose 1 werd vastgesteld. Aanvankelijk veruitwendigt de ziekte zich eerder onschuldig met enkele moedervlekken. Maar tijdens haar pubertijd verslechtert haar situatie dramatisch. Op haar hele lichaam verschijnen puisten en vlekken. Haar klasgenootjes zijn meedogenloos en pesten haar onophoudelijk. Omdat de kinderen woordspelingen maken op haar naam Elizabeth, die ze in “Lizard” veranderen, besluit ze om zich voortaan Libby te laten noemen.

6.000 tumoren

De ziekte is op dat ogenblik gelukkig niet gevaarlijk en de toestand lijkt te stagneren tot ze volwassen is. Uiteindelijk heeft ze zelfs een vriend, maar steeds kent ze wel een terugval, waardoor haar toestand alsmaar verslechtert. Ondertussen had Libby bijna 6.000 tumoren op haar lichaam. Het ging gelukkig niet om kwaadaardige tumoren, maar ze bezorgden haar wel helse pijnen. Nadat haar zelfvertrouwen tijdens haar schooltijd al een zwaar deuk had gekregen, moest ze nu de starende blikken van de mensen verdragen. Ze had het erg moeilijk om werk te vinden.

Lees ook  Duncan Laurence maakt nummer voor het Eurovisie songfestival bekend

Geen bikini

Libby begon zichzelf en haar lichaam steeds meer te verstoppen voor de buitenwereld. Op haar 16 droeg ze voor de laatste keer een bikini en vandaag, op 44-jarige leeftijd, toont ze zo weinig mogelijk huid. Steeds weer moet ze tegen de vooroordelen vechten. Tegen kinderen zegt ze dat ze door “engelen gekust” werd, en aan volwassenen moet ze telkens uitleggen dat haar ziekte niet besmettelijk is.

Ondanks alles probeert Libby positief te blijven, maar het gevecht tegen de pijn en de opstekende depressies is erg hard. Met gebroken stem vertelt ze: “Mijn toekomst is compleet onzeker. Hoe ouder ik word, hoe meer puisten ik krijg.” Ze neemt ondertussen 13 verschillende medicijnen, die niet altijd even goed helpen.

Eindeloze operaties

In de loop de jaren moest Libby eindeloze operaties ondergaan om de tumoren en littekens te laten verwijderen. Op het moment dat ze zich bij haar situatie had neergelegd, hoorde ze over een nieuwe technologie genaamd elektrodecirculatie, op basis van hoogspanningsstroom. De tumorcellen onder de zenuwen worden verwijderd, waardoor de constante groei ervan wordt tegengegaan. Dankzij een crowdfundingcampagne heeft ze ondertussen het geld bijeen om de ingreep te laten uitvoeren. Ze hoopt op een pijnvrij leven. In een interview tijdens de Amerikaanse show “The Doctors” vertelde ze: “Mijn hele leven bestond uit pijn. Ik heb me nooit mooi gevonden. Ik ben zeker dat ik me dankzij deze ingreep beter in mijn vel zal voelen.”

Lees ook  Zorgen om aangeraakte winkelwagens, kan je hierdoor besmet raken? Hier de waarheid:

Nadat ze jarenlang geleden heeft, lijkt er eindelijk een sprankeltje hoop. Libby hoopt dat ze na de ingreep eindelijk weer een normaal leven zal kunnen leiden. We wensen haar het allerbeste toe! Hopelijk wordt de operatie een klinkend succes!

DEEL het verhaal van Libby met je vrienden op Facebook!

23-jarige redt baby na 9 meter diepe val door hem stevig te omhelzen en verliest daarbij haar been.

Afgewezen deelnemer smeekt om tweede nummer te mogen zingen en doet Simon naar woorden happen.