in

5 ongewone trucjes waar je mayonaise voor kunt gebruiken

Het is meer dan alleen een lekker sausje!
Hoewel de Engelsen hun patatje nooit eten zonder ketchup, geldt voor de Nederlanders dat we standaard een frietje met mayonaise nuttigen.

Een pot of tube met mayonaise staat dan ook altijd bij ons in de koelkast. Wist je dat mayonaise meer is dan alleen een lekkere saus? Wij hebben vijf vreemde trucjes voor je op een rijtje gezet.

Superhandig!

1. Verwijder verfvlekken
Heb je per ongeluk net verf op de tegels gedrupt of zit het aan de deurknop? Geen nood! Doe een beetje mayonaise op de plek waar je verf hebt geknoeid, voordat de verf hard wordt.

Aangezien de olie in mayonaise de olie in de verf aantrekt, kun je nadat de mayonaise in de vlek is getrokken de verf heel makkelijk verwijderen met een doekje.

Lees ook  Politie slaat jongen ziekenhuis in als hij met kanker uitscheldt

2. Red je diner
Staan er lekkere schnitzels op het menu, maar heb je geen eieren in huis voor de paneerlaag? Smeer dan een dun laagje mayonaise aan beide kanten van de schnitzel voordat je het in de broodkruimels of het paneermeel legt. Je proeft geen verschil en hebt een heerlijke, krokante schnitzel.

3. Gebruik het als haarmasker
Mayonaise hydrateert je haar en geeft je lokken een prachtige glans. Doe een paar eetlepels mayonaise in een kommetje en roer er een theelepel vanille-extract doorheen -hierdoor ruikt het mengsel meteen veel beter.

Masseer het mengsel in je droge, ongewassen lokken en laat het zo’n twintig minuten intrekken. Was je haar daarna met shampoo en spoel je haar nog een keer af met koud water.

Lees ook  Bridget Maasland is helemaal klaar met alle reacties: "Waar bemoei je je mee"

4. Het verzorgt je planten
Zoals mayonaise de puntjes van je haar verzorgt, heeft de saus dezelfde werking op de toppen van je planten. Diverse bloemisten zweren bij deze truc.

Maak de bladeren van je planten schoon met een milde zeep en wat water en doe daarna een beetje mayonaise op een stukje keukenpapier. Smeer de mayonaise op de toppen van de bladeren. De bladeren van je planten zien er weken glanzend en gezond uit.

5. Smeer scharnieren
Niets is zo vervelend als het continue gepiep van een deur. Dit probleem kun je oplossen door de scharnieren schoon te maken en er daarna een beetje mayonaise op te smeren. Verwijder de overtollige restjes en je deur piept niet meer!

Blinde hond gaat nergens naartoe zonder zijn beste vriend om hem te begeleiden

Tv-presentatrice had 35 miskramen en probeert het nu voor allerlaatste keer