in

5 nietsvermoedende klachten die kunnen duiden op BORSTKANKER! Dit zou iedere vrouwen moeten weten!

Deze klachten lijken niet gevaarlijk, maar kunnen symptomen zijn van borstkanker! Borstkanker is een veel voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 8 vrouwen te maken krijgt met deze dodelijke ziekte…

 Gelukkig gaat de technologie tegenwoordig razendsnel vooruit, dit is ook te zien in de zorg. Er komen steeds betere oplossingen voor bepaalde aandoeningen en ziektes. Ook wordt de medische apparatuur in ziekenhuizen steeds beter, hierdoor vinden ze ook steeds meer oplossingen. Helaas is er nog geen effectieve oplossing voor het bestrijden van kanker. Dagelijks overlijden er nog veel vrouwen aan deze vorm van kanker.
Veel vrouwen hebben angst voor deze ziekte en controleren daarom vaak hun lichaam. Ze zoeken naar de duidelijke symptomen die wijzen op borstkanker; een ingetrokken tepel, vlekken op de borst, onregelmatigheden of een ruwe huid. Deze signalen zijn erg logisch omdat ze direct op de plek waar de kanker ontstaat zitten. Maar er zijn ook zeker andere signalen die kunnen wijzen op borstkanker. Het zijn klachten die erg onschuldig lijken, maar toch is het belangrijk om altijd alert te zijn. Dit kan je leven redden.

Hier zijn de 5 symptomen die ook kunnen wijzen op borstkanker, maar die vrouwen vaak over het hoofd zien:

Moe en lusteloos:
Een van de vroege symptomen van borstkanker kan zijn dat je vaak erg vermoeid bent zonder een duidelijke reden. Je slaapt goed, en toch ben je blijvend moe. Dit kan de oorzaak zijn van een chemische disbalans van je lichaam zijn, veroorzaakt door een tumor.

Iedereen kent het wel. Je bent moe en hebt nergens zin in. Dit wil niet meteen zeggen dat je iets ergs hebt maar als dit vaker voorkomt is het slim om even langs de huisarts om dingen uit te sluiten of juist om geholpen te worden!

Moedervlekken:
Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met veel moedervlekken een hogere kans hebben om borstkanker te krijgen. Deze vrouwen hebben 13% meer kans om borstkanker te krijgen. Een opvallende moedervlek die is ontstaan of is verkleurt kan een teken zijn van borstkanker, hou dit dus goed in de gaten! Verandert er iets? Neem dan direct contact op met je huisarts!

Lees ook  Slecht nieuws: voor de familie Borsato – Wat vreselijk voor hen

Als er een moedervlek pijn of vervelend jeukt! Ga hiermee direct naar de huis arts. Het hoeft niet altijd slecht te zijn maar het is niet de bedoeling.

Onregelmatige stoelgang en problemen met de blaas:
Door borstkanker kan er een plotselinge verandering in de hormonen ontstaan. Dit leidt uiteindelijk tot incontinentie. Als je vaak een beetje plast als je moet niezen, lachen of hoesten is het verstandig om snel naar de dokter te gaan. Hetzelfde geldt voor een onregelmatige stoelgang.

Lees ook  Dit zijn ontgetwijfeld de meest bizarre familiefoto’s die je ooit gezien hebt!

Dit is heel vervelend! Het meest vervelende is dat het lastig te verhelpen is. Meestal moeten je darmen even tot rust komen. Veel medicijnen kunnen je de pijn of de onregelmatigheid niet verhelpen.

Een droge keel en vaak hoesten:
Uit statistieken blijkt dat 60/70% van de borstkankerpatiënten uiteindelijk ook uitzaaiingen in de longen krijgt. Een symptoom hiervan is een droge keel en regelmatig hoesten.

Wat goed helpt tegen een droge keel is veel water drinken. Geen hete drankjes of drankjes met veel suiker. Dit kan net tegenovergesteld helpen. Water is het beste!

Veel rugpijn: Als je plotseling flinke pijn in je rug hebt, kan dit betekenen dat je borstkanker hebt. Uit onderzoek blijkt dat patiënten vaak last hebben van een druk op hun ruggengraat?

Last van je onderrug kan heel erg vervelend zijn! Je wordt dan zeer belemmerd in je dagelijks functioneren. Het beste wat je kan doen is pijn verzachtende medicijnen halen bij uw huisarts of thuis in bed gaan liggen en je rug zijn rust geven.

Vind je deze tips handig? Vergeet ze dan niet te delen met de rest van je vrienden.

Een man brak de muur van zijn kelder uit. Wat hij daarachter aantrof, was onverklaarbaar

Wist jij dat je een blik kunt openen zonder blikopener? Superhandig! Iedereen zou dit moeten weten!