in

48-jarige man vast om speakers met babygehuil in vuilcontainers

De hulpdiensten kregen tussen vrijdag 8 en zaterdagochtend 9 oktober drie meldingen van babygeluiden uit containers.

De hulpdiensten doorzochten de containers grondig en ontdekten bluetooth speakers, waar babygehuil uit kwam.

Rechercheurs namen de bluetoothspeakers in beslag en startten een onderzoek. Dat onderzoek leidde zaterdagavond naar een 48-jarige man uit Zoetermeer.

Agenten hielden de man als verdachte aan in zijn woning. Hij zit vast en zijn rol bij de drie meldingen wordt onderzocht.

In 24 uur tijd werden er drie verschillende meldingen van babygeluiden uit containers gedaan.

Vrijdagmiddag kwam er een melding vanaf het Sanne van Havelteplein in Zoetermeer zaterdagochtend betrof het een melding vanuit een vuilcontainer aan de Van Stolberglaan uit dezelfde plaats.

Lees ook  Helene is dolgelukkig met haar twee Jannen – “We doen het elke dag”

Uit onderzoek bleek dat er vrijdagavond een melding werd gedaan van babygehuil uit een container in Rozenburg.

Onnodig werk hulpdiensten
Bij dergelijke meldingen komen politie, brandweer, ambulance en de gemeente direct in actie. Bij deze melding deden hulpverleners zorgvuldig onderzoek in de containers.

Daarbij is al het afval doorzocht. Dit, om zeker te weten dat het niet om gehuil van een baby ging. Dit kostte onnodig veel kostbare tijd en is niet zonder risico’s.

Lees ook  Slachtoffer (21) van schietpartij Amsterdamse Rivierenbuurt overleden

Onze hulpdiensten hebben een levensreddende taak en komen in actie als een ander in nood is, bijvoorbeeld: bij brand, na een ongeval.

Of in situaties waarbij er echt iemand in een container terecht is gekomen, zoals vrijdagmiddag aan de Dr. J.W. Paltelaan in Zoetermeer.

Ga daarom zorgvuldig om met de kostbare tijd van hulpverleners en laat hen geen onnodige risico’s nemen, want als u in nood bent, wilt u immers ook snel directe hulp. En hulpverleners kunnen niet overal tegelijk zijn.

14-jarige neergestoken tijdens beroving

Zoon steekt man in de rug om zijn vader te beschermen: 240 uur taakstraf