in

39-jarige vader van baby van 4 maand overlijdt aan coronavirus

Een van de acht slachtoffers die de afgelopen 24 uur in België vielen door het coronavirus, is een jonge vader. De 39-jarige Brusselaar had een dochtertje van 4 maanden en lachte eerst zelf nog met het virus.

Volgens een van zijn vrienden nemen velen de maatregelen nog steeds niet serieus. Hij hoopt met dit verhaal meer bewustzijn te creëren, zo getuigt hij aan Sudpresse.

Toen de jonge vader hem deze week opbelde, voelde hij zich al wat grieperig. “Hij grapte nog dat hij het coronavirus had”, klinkt het bij zijn vriend. Zaterdagochtend werden de symptomen plots erger en kreeg hij moeilijkheden met ademen.

Lees ook  EOTB-Bad Boy Brody flink aangepakt in zijn kapperszaak!

Op de spoedafdeling van het ziekenhuis kreeg hij te horen dat hij besmet was met coronavirus. Hij werd nog beademd in het ziekenhuis, maar enkele uren later overleed de man.

Zijn vriend hoopt nu dat het verhaal van dit jonge slachtoffer de mensen aanzet om voorzichtiger te zijn. “Eerlijk gezegd zijn veel mensen zich nog steeds niet bewust van het risico. Het lijkt voor hen een ver-van-mijn-bedshow en ze denken dat het hen niet zal raken.

Lees ook  Eerst deed haar schouder pijn, maar dan begon haar lichaam uit zichzelf te bewegen. De reden liet me perplex achter.

Maar de doden zijn mensen van vlees en bloed en niet gewoon een opsomming van cijfertjes door de overheid.

Ik woon zelf in Schaarbeek en ik kan zeggen dat de maatregelen niet gerespecteerd worden, jongeren spelen bijvoorbeeld nog gewoon op straat. Eerlijk, zolang we geen totale lockdown en een avondklok invoeren, blijven mensen zich helemaal niets aantrekken van de adviezen.”

Je mond bedekken met een sjaal en handschoenen dragen tegen het coronavirus, helpt dat?

Arts bouwt één beademingsapparaat voor negen coronapatiënten tegelijk: “Werkt perfect”