in

38.000 Euro boete na slopen flitspaal: Nederlanders pikken dure leven niet meer..

Het platleggen en slopen van twee flitspalen in Harskamp is tien mannen uit Kootwijkerbroek, Harskamp, Ede en Wekerom duur komen te staan. De Arnhemse politierechter besloot dinsdag dat de mannen samen de schade van 38.000 euro moeten betalen aan de gemeente Ede en het rijk. Daarnaast veroordeelde hij hen tot straffen varierend van driehonderd euro tot veertig uur taakstraf.

Op de avond van 24 juni 2023 ontstond in een kroeg in Harskamp het plan om een naburige flitspaal plat te leggen. Met een paar sleutels werden wat moeren losgedraaid en vervolgens werd de paal met enig fysiek geweld omvergetrokken en in brand gestoken. Een aantal mannen kreeg de smaak te pakken en besloot dat een andere paal aan de Dorpsstraat hetzelfde lot moest ondergaan.

Lees ook
Meisje (14) door jongen van fiets getrapt in tunneltje

Bij deze tweede flitspaal gingen de heren iets verder. De paal werd ontworteld en op en aanhanger naar het erf van een boer in Kootwijkerbroek getransporteerd. Daar bewerkten de mannen het gehate apparaat met een koevoet, mokers en een snijbrander. Het was de bedoeling om de fotorol uit de kast te krijgen, maar de flitspaal gaf zich niet snel gewonnen. Pas toen een van de boerderijbewoners de bak van een graafmachine van twee meter hoogte op de kast liet vallen, gaf de flitspaal zijn inhoud prijs.

Volgens de officier van justitie moet de actie gezien worden als `een daad van agressie tegen alles wat overheid heet`. De mannen gaven toe dat irritatie jegens de overheid sinds de MKZ-crisis een drijfveer is geweest voor het vernielen van de palen. Een van hen beweerde stellig dat dit niet gebeurd zou zijn als de MKZ-crisis er niet was geweest. De officier noemde de vernieling zinloos en de betrokkenen hebben volgens hem een probleem met het accepteren van gezag. Hij eiste boetes van 500 euro en taakstraffen van 65 uur, al naar gelang het aandeel van de mannen bij de sloop. Ook eiste de officier dat de mannen de 38.000 euro schade met elkaar betalen.

Lees ook
Tamara (33) werd vermoord door ex-vriendje en een kompaan om geld

De politierechter sprak uiteindelijk een paar van de mannen gedeeltelijk vrij, omdat niet bewezen kon worden dat zij aan beide vernielingen hebben meegedaan.

Vader van 7 kinderen gaat na 23 jaar huwelijk verder als meisje 6

Wim heeft alle geslachtziektes die er bestaan door nooit condoom te gebruiken