in

23-jarige vrouw kraakt haar nek en raakt deels verlamd

Je kent het wel, van die mensen die constant alles aan het kraken zijn. De vinger, knieën, nek en rug worden dagelijks onder handen genomen.

Gewoon omdat het lekker voelt. Het lijkt allemaal vrij onschuldig, maar het kan schijnbaar behoorlijk fout aflopen.

Wat gebeurt er als je je rug kraakt? Men denkt wel dat het geluid wordt veroorzaakt door stikstof dat in onze facetgewrichten komt op het moment dat onze facetgewrichten openspringen. Deze gewrichten springen open op het moment dat onze ruggengraat onder druk komt te staan.

Natalia kraakt iets te hard
De 23-jarige Natalia Kinicki uit Londen was met haar vriend een film aan het kijken. Ze kraakte haar net, zoals ze wel vaker deed, maar dit keer was de ‘krak’ een tikkeltje harden.

Lees ook
Net binnen: Het gaat erg slecht met de gezondheid van Vladimir Poetin

Haar vriend schrok ervan, Natalia dacht dat het net zoals anders was. Toen ze op een gegeven moment op wilde gaan staan om naar het toilet te gaan, viel ze op de grond.

Dronken, of is er iets anders aan de hand
Haar vriend kwam haar oppakken, hij dacht dat ze dronken was. Ze waren ervoor namelijk nog even naar een kroeg geweest om wat te drinken.

Ze dacht zelf dat er wellicht iets in haar drankje was gegooid. Een hulplijn wilden ze dus in bellen. Ze dachten er gewoon een nachtje ovewr te slapen en hoopte dat het de volgende ochtend allemaal zou zijn uitgewerkt.

Lees ook
Hulpdiensten met spoed naar huis van Gordon: ''Gordon is gesprongen ''

Maar in slaap komen kwam er niet van. Ze besloten toch maar een ambulance te bellen. Dat was maar goed ook. Er bleek namelijk een wervelslagader gescheurd te zijn. Hierdoor heeft ze een beroerte gekregen.

Verlamd
De linkerhelft van haar lichaam is bijna helemaal verlamd. Het lukt haar ondertussen om zo’n 5 minuten te lopen.

Doktoren weten nog niet hoe lang het zal duren en of ze überhaupt weer normaal zal kunnen functioneren.

Als je ooit een paarse vlinder op een couveuse geplakt ziet dan is dít de reden

Wauw, dit is dus de mooie vriendin van Kraantje Pappie: