in

22 kinderen doodgeschoten in kinderdagverblijf, schutter schiet ook eigen vrouw en kind dood

Een ontslagen politieagent heeft in het noordoosten van Thailand een bloedbad aangericht in een kinderdagverblijf, waar onder anderen 22 kinderen werden gedood volgens Thaise media. In totaal zijn 38 mensen dood. De 34-jarige dader, Panya Khamrap, pleegde uiteindelijk zelfmoord.

Zeker twaalf mensen raakten bij het bloedbad gewond. De dader, de 34-jarige Panya Khamrap, heeft ook zijn eigen vrouw en kind gedood volgens de politie. Hij vluchtte in een pick-up terwijl de politie een klopjacht begon, maar hij pleegde vervolgens zelfmoord.

Volgens plaatselijke media was hij vorig jaar ontslagen na een positieve drugstest en zou hij vrijdag voor de rechter moeten verschijnen. De man drong het kinderdagverblijf in Uhai Sawan, ruim 400 kilometer ten noordoosten van Bangkok, binnen rond het middaguur. Hij arriveerde bewapend met een geweer, een pistool en een mes bij het verblijf waar zijn kind niet aanwezig bleek.

Lees ook
Werkneemster geldtransport op de vlucht met één miljoen euro

Zwangere lerares
Hij schoot onmiddellijk vijf medewerkers neer onder wie een zwangere lerares. Vervolgens richtte hij een bloedbad aan onder de kinderen, onder wie kinderen van slechts twee jaar oud. De veelal erg jonge kinderen werden vooral gedood met het mes.

Vervolgens vertrok hij met zijn pick-up, reed op omstanders in en schoot op voorbijgangers. Daarbij vielen negen doden. Thuisgekomen vermoordde hij naar het zich laat aanzien zijn vrouw en kind voor hij zelfmoord pleegde. Een hoge politieofficier heeft tegen de omroep Thai PBS gezegd dat de dader zeer waarschijnlijk onder invloed van drugs was.

Lees ook
Baby van vier maanden en papa (48) overleden na ongeval op E40

In Thailand zijn massale schietpartijen zeldzaam. Twee jaar geleden doodde een soldaat die boos was over een vastgoeddeal minstens 29 mensen. Wel is het wapenbezit in Thailand hoog in vergelijking met sommige andere landen in de regio. Daarnaast zijn er veel illegale wapens die het land werden binnengesmokkeld uit door conflicten verscheurde buurlanden.

Automobilist laat jongen (6) zwaargewond achter na aanrijding op zebrapad: ‘Het zal jouw kind maar zijn’

Pamela Smit uit Breda vindt slapende asielzoeker in haar auto: ”Had zakmes bij zich”