in

Dit 20-jarig meisje sterft plotseling aan een hartstilstand. Maar tijdens de autopsie ontdekken ze iets waar voordien niemand van afwist.

De 20-jarige Abbey Parkes uit Engeland had nog haar hele leven voor zich. De advocatensecretaresse woonde in haar eigen huisje, plande met haar nieuwe vriend hun gezamenlijke toekomst, was door iedereen geliefd en had een hechte band met haar familie. Het kon gewoon niet beter. Maar uiteindelijk zou alles heel anders aflopen.

Eind vorig jaar voelde Abbey plotseling pijn in de borststreek. Daarnaast voelde ze zich misselijk, had terugkerende hoofdpijnen en pijn in de rechter lichaamshelft. Hoewel ze meteen naar de dokter ging, schreef die alleen maar een pijnstiller voor. Dus ging de jonge vrouw gewoon terug aan het werk en dacht ze er verder niets erg over.

Maar twee weken later werd Abbey door haar broer bewusteloos aangetroffen – ze had een hartstilstand gehad. Ook de opgeroepen spoedarts kon niets meer voor haar doen. Ze zou enige tijd later in het ziekenhuis overlijden.

Lees ook  Nederlands kind (12) valt uit stoeltjeslift in Oostenrijk en raakt gewond

De dokters konden het maar niet eens worden over de doodsoorzaak. Pas een autopsie bracht de vreselijke waarheid aan het licht: ze overleed aan een longembolie, uitgelokt door de anticonceptiepil “Logynon.” Bovendien leed ze zonder het zelf te weten aan de Factor V Leiden Mutatie, hetgeen volgens lijkschouwer Margaret Jones een verhoogd risico op bloedklonters met zich brengt.

Toen ze haar eerste menstruatie kreeg waren de hormonen van Abbey in die mate uit evenwicht dat de dokters haar al op 14-jarige leeftijd adviseerden om de pil te nemen. Miljoenen jonge meisjes en vrouwen nemen het voorbehoedsmiddel dagelijks in, zonder de gevaren te kennen. Bij Abbey leidde deze gebrekkige kennis, samen met de onontdekte aandoening, tot fatale gevolgen.

Lees ook  Moederbeer incasseert schot van shotgun op korte afstand, maar blijft de man aanvallen en jaagt hem huis binnen.

Daardoor had zich bij de jonge vrouw in de loop der jaren een bloedklonter gevormd, wat eerst tot een longembolie leidde en later een hartstilstand uitlokte, die uiteindelijk tot haar dood zou voeren.

De wereld van Abbey’s familie werd van het ene ogenblik op het andere aan diggelen geslagen. Ze konden gewoon niet geloven wat er gebeurd was. De Factor V Leiden Mutatie is uiterst zeldzaam, maar een vroegtijdige diagnose had wellicht haar leven kunnen redden.

Haar moeder wil nu andere meisjes behoeden van hetzelfde lot. Ze wil wijzen op de gevaren van anticonceptiepillen en hoopt dat er in de toekomst beter aan voorlichting wordt gedaan.

DEEL dit met iedereen die je kent!

Het bloederige hoopje ligt met helse pijnen op straat. Ze is zelfs te zwak om te vluchten.

Als de familie de pasgeborene ziet, willen ze hem in de rivier smijten. De hulp komt precies op tijd.