in

2 nonnen op missie naar Afrika komen zwanger terug

Er zijn zoveel verhalen die zo gek zijn dat we, als we ze lezen, niet echt zeker weten of ze wel waar zijn.

Vaak overschrijden deze verhalen de grenzen van de waarschijnlijkheid en laten ze, samen met het creëren van opschudding, ons perplex achter.

Een van deze verhalen die echt zijn gebeurd vond een paar jaar geleden plaats, en twee nonnen waren de hoofdrolspelers.

Twee nonnen die, net als zovelen voor hen, op missie naar Afrika waren gegaan maar bij hun terugkeer ontdekten dat ze zwanger waren…

In de kerkelijke wereld van het katholieke geloof zijn er bepaalde regels die nooit mogen worden overtreden. Een daarvan, voor zowel priesters als nonnen, is de gelofte van kuisheid wanneer ze aan hun religieuze reis beginnen.

Er zijn echter gevallen waarin deze belangrijke religieuze waarde niet is behouden. Dit is in het bijzonder het geval bij de twee nonnen die in 2019 op missie gingen naar Afrika.

Lees ook
Moeder laat het been van haar dochter amputeren. De reden hiervoor doet je versteld staan.

Volgens Il Messaggero, zouden dit twee gevallen zijn die afzonderlijk hebben plaatsgevonden, eerst met een Siciliaanse non en vervolgens een non uit Madagaskar die in Ragusa woonde.

De Italiaanse non, behorend tot een klooster in het Nebrodi-gebergte, zou zijn teruggekeerd van de missie en hebben ontdekt dat ze zwanger was en zou om deze reden naar Palermo zijn verhuisd om zich voor te bereiden op de aanstaande geboorte. Men denkt dat de vrouw het religieuze leven heeft opgegeven om voor het dan nog ongeboren kind te kunnen zorgen.

Het andere geval betreft daarentegen een moeder-overste die oorspronkelijk uit Madagaskar komt en met hevige buikpijn naar het ziekenhuis is gegaan: ook zij ontdekt dat ze zwanger is.

De non, die destijds personeel hielp in een verpleeghuis in Ragusa, zou na de gebeurtenis zijn teruggekeerd naar haar thuisland.

Dit verhaal heeft over de hele wereld veel aandacht getrokken, buitenlandse media praten erover en veel online gebruikers reageren op het verhaal.

Lees ook
Melissa “kan geen baan krijgen” vanwege tatoeages, laat elke week drie nieuwe tattoos zetten

Het Vaticaan startte een onderzoek en bronnen dicht bij de Heilige Stoel zouden hun mening hierover hebben gegeven door te stellen:

“Er is grote ontsteltenis over deze gebeurtenissen, beide nonnen hadden seksuele betrekkingen in hun land van herkomst, ondanks het feit dat ze de gelofte van kuisheid hadden afgelegd. Er zijn strikte regels die zijn overtreden, maar het belangrijkste is nu het welzijn van de kinderen die ze verwachten”.

Er zijn geen officiële updates over de zaak, dus tot op heden weten we niet wat er met de twee nonnen en hun kleintjes is gebeurd.

Destijds gaf de wethouder voor gezondheid van de regio Sicilië commentaar op de gebeurtenis, waarbij hij het belang van het recht op privacy van vrouwen onderstreepte en verklaarde:

“Ik zal niet ingaan op de verdiensten van dit verhaal. Maar ik vind het oneerlijk dat nieuws dat in de vertrouwelijkheid van gezondheidsinstellingen had moeten blijven, algemeen bekend is geworden. Morgen zal ik een intern onderzoek organiseren, want naast sensatiezucht zijn er ook de rechten van mensen.”

Deze vrouw at 5 jaar lang slechts één snee brood per dag – maar kijk haar nu eens

Nicol Kremers kent geen grenzen meer en laat nu echt alles zien