in

2-jarig zoontje stort in en zijn lichaam raakt verlamd terwijl mama zijn gezichtje vuurrood ziet worden. Op de spoed onthullen de dokters hartverscheurend nieuws.

Stel je eens voor dat je het ene ogenblik je zoon vrolijk in de tuin ziet spelen, en enkele uren later moet je vaststellen dat hij helemaal verlamd is. Dat is precies wat er gebeurde met een Ierse moeder die nu hoopt dat haar zoon ooit weer een normaal leven zal kunnen leiden.

Eileen Goulding keek toe hoe haar 2-jarige zoon Billy met zijn zusje en neefje in de tuin speelde. Plotseling stortte hij zonder enige aanleiding in elkaar. Goulding repte zich naar haar zoon en zag dat zijn gezichtje vuurrood was en dat zijn temperatuur snel steeg. Omdat zijn ledematen verlamd waren belde ze meteen de hulpdiensten.

Hij werd allerijl overgebracht naar een ziekenhuis in Limerick, maar het was te laat om permanente schade te voorkomen. Amper vijf uur nadat hij ingestort was, was Billy helemaal verlamd vanaf zijn kin.

Lees ook  Ramen dreigen uit splinternieuwe megaministerie te vallen

“Aanvankelijk wisten de dokters niet wat er aan de hand was. Ik kreeg te horen dat het misschien kanker, een beroerte of Transverse Myelitis was”, zei Goulding.

De dokters hoopten dat het Transverse Myelitis (TM) was omdat de andere twee opties hem het leven zouden kunnen kosten. Later werd inderdaad de diagnose van TM gesteld.

TM is een ontsteking in beide kanten van de ruggenwervel. In het geval van Billy werd de ziekte uitgelokt door een onderliggende aandoening. “Hij had een virus opgelopen dat hem niet ziek maakte, maar zijn lichaam maakte antilichaampjes aan om het te doden. Maar toen begonnen deze antilichaampjes Billy aan te vallen”, legde zijn moeder uit.

Sindsdien konden de dokters niet veel doen om hem te helpen. De specifieke behandeling die Billy nodig heeft, kan niet uitgevoerd worden in Ierland, maar de ouders doen er alles aan om hem te genezen.

Lees ook  Moeder verliest 70 kilo nadat ze vier voedingsmiddelen vermijdt

“Hij heeft een aandoening die slechts 1 op 1 miljoen voorkomt en hier kan er niet veel voor hem gedaan worden. We hebben gewoon de middelen niet”, zegt zijn moeder.

Dankzij donaties via de GoFundMe-pagina van Billy kon de jongen ondertussen naar Londen overgebracht worden, waar hij de behandeling krijgt die hij verdient. Er is terug een beetje hoop.

“Hij heeft terug gevoel in zijn lichaam, maar we hopen dat hij na de behandeling zijn armen weer kan gebruiken. Hij kan zijn linkerarm een beetje bewegen, maar de behandeling zou het nog verder kunnen verbeteren”, zegt Goulding.

“Ik wil gewoon dat hij terug zelfstandig wordt, een beetje meer levenskwaliteit. Als hij ook maar één arm zou kunnen gebruiken zou hij zich in een rolstoel kunnen verplaatsen.”

DEEL dit hartverscheurend verhaal met je vrienden!

Politieagenten die in het midden van het winkelcentrum een peuter opmerken, doen een brutale vaststelling.

Politieagente overlijdt nadat verdachte in haar gezicht spuugde.