in

2-jarig jongetje sterft nadat hij zichzelf per ongeluk ophangt

Als ouders willen we niets liever dan dat onze kinderen gelukkig en vooral veilig opgroeien.

We kanaliseren onze eigen ervaring en wijsheid om ervoor te zorgen dat onze baby’s nooit in gevaar worden gebracht. Het idee dat onze kleintjes pijn lijden of dat ze worden behandeld is te gruwelijk om over na te denken.

Helaas is een deel van het opgroeien het hebben van een natuurlijke nieuwsgierigheid en die nieuwsgierigheid leidt er soms toe dat kinderen spelen met dingen die ze niet zouden moeten hebben of in gevaarlijke situaties terechtkomen. Een bijproduct hiervan is dat sommige kinderen uiteindelijk gewond raken of, in extreem tragische gevallen, erger.

Probeer het maar eens, we kunnen onze kinderen niet tegen alles in de wereld beschermen, zoals dit trieste verhaal bewijst.

Dood door ongeval
Een tweejarige jongen uit Cornwall, Verenigd Koninkrijk stierf nadat hij zich per ongeluk had opgehangen met een blindkoord voor het raam, volgens de Daily Mirror.

Een onderzoek liet zien dat peuter Cobie Grimshaw op 4 april aan het spelen was toen hij verstrikt raakte in een kralenkoord dat naast het raam naast de bank van zijn familie hing.

De 26-jarige moeder Lauren Grimshaw vond haar babyjongen enkele minuten later maar de schade was al aangericht – Cobie had een ernstig hersenletsel opgelopen door een gebrek aan zuurstof. Hij stierf drie dagen later op 7 april.

Lees ook  “Ik leunde voorover maar voelde geen glas”: man getuigt voor de camera hoe hij zijn kleindochter per ongeluk uit cruiseschip liet vallen

“Ik wil er graag aan toevoegen dat hij een gelukkig liefhebbend jongetje was en door iedereen geliefd werd,” zei Lauren na het onderzoek naar de dood van haar zoon.

“Hij was de grote baas bij Southwest Inflatable Thema Parks en iedereen was het daarmee eens.

“Hij was net begonnen aan school waar hij veel vrienden maakte.

“Hij was mijn enige kind en heeft mijn dag elke dag opgevrolijkt.”

Over het incident dat haar zoon het leven kostte vertelde Lauren hoe ze in de lounge kwam en zag dat Cobie rechtop stond op de bank bij het raam.

“Ik herinner me dat ik dacht dat hij sliep, toen ik dichterbij kwam zag ik dat het koord om zijn nek zat,” legde ze uit.

“Ik haalde hem onmiddellijk uit het koord door hem op te tillen en het koord vervolgens uit zijn nek te halen terwijl ik schreeuwde om mama en Tom (haar partner).

“Mama pakte Cobie van me. Ik schreeuwde om hulp. Mama legde hem op de bank en begon te reanimeren terwijl ik 112 belde voor een ambulance.”

Cobie werd via de luchtambulance naar het ziekenhuis gevlogen maar kon niet gered worden.

Lees ook  De truc die levens kan redden – dit is de beste manier om te ontsnappen als je auto in het water belandt

“Ik kreeg te horen dat zijn hersenen gezwollen waren en dat hij het waarschijnlijk niet zou halen.”

“Hij werd aan beademingsapparatuur gehouden tot 7 april toen hij overleed.

“Ik ben verwoest door Cobie’s dood en mis hem elke dag.

“Ik wil gewoon dat de dingen zijn zoals ze waren.”

Lijkschouwer Andrew Cox legde Cobie’s doodsoorzaak vast als wereldwijd hersenletsel door verstikking.

“Cobie was een normaal fitte en gezonde tweejarige jongen,” zei hij. “In alles, duidelijk gewend om op de bank te klimmen en het te gebruiken als een trampoline.

“Vanmorgen deed hij wat tweejarige jongens doen maar tragisch genoeg raakte hij tijdens het klimmen op de bank verstrikt in de koorden die niet aan de muur vastzaten en raakte hij per ongeluk verstrikt en wurgde hij zichzelf.”

Verhalen als deze breken echt mijn hart. Niemand heeft hier schuld, maar een tweejarige jongen met zijn hele leven voor zich is onder zulke onnodige omstandigheden van de wereld verdwenen.

Ik kan me alleen maar voorstellen dat Lauren en haar familie verdriet en angst moeten voelen. Rust in vrede, Cobie.

Rust in vrede, Cobie!

Deel dit artikel op Facebook als je je respect wilt betuigen en liefde en steun wilt sturen waar het nodig is.

Playstation 5 nieuws: Sony toont voor het eerst interface van PS5

Recent onderzoek wijst uit: Mannen zijn net wat ‘zieliger’ bij een verkoudheid dan vrouwen!