in

18-jarige Nederlander samen met schoonvader gegijzeld door Hamas

Een 18-jarige jongen met de Nederlandse nationaliteit is een van de gijzelaars die op dit moment wordt vastgehouden door Hamas. Het gaat om Ofir Engel, die na zijn ontvoering met spoed tot Nederlander werd genaturaliseerd. Hij werd op zaterdag 7 oktober ontvoerd vanuit kibboets Be’eri. Hij was op dat moment op bezoek bij zijn vriendin.

Engel heeft dus sinds vorige week naast de Israëlische, ook de Nederlandse nationaliteit die hij kon krijgen omdat zijn voorouders Nederlands waren. Dat zou zijn kansen om vrij te komen, mogelijk kunnen vergroten. Hij woont in Ramat Rachel, een kibboets bij Jeruzalem.

De tante van Ofir gaf eerder een interview met The Jewish Chronicle waarin ze haar zorgen uitte. Ze had op zaterdag 7 oktober in de ochtend nog contact met Ofir, maar een paar uur later nam hij niet meer op.

Lees ook
‘Ik stuurde de ongewenste seksuele berichten van jongens naar hun moeders’

In de avond liet de moeder van Ofir aan de tante weten dat er ‘een paar terroristen met geweren het huis waren binnengedrongen’. Ofir probeerde zich met de familie van zijn vriendin te verstoppen, maar al snel werden ze gevonden. Daarna is er niets meer gehoord van de jongen en zijn schoonvader. De vriendin en schoonmoeder konden ontsnappen en werden uren later door het Israëlische leger in veiligheid gebracht.

Het CIDI, het Centrum Informatie en Documentatie Israël, roept de Nederlandse regering op in actie te komen. “De Nederlandse regering wordt verzocht om alles in het werk te stellen om de druk op Hamas te vergroten om deze jongen – en alle andere gegijzelden – onmiddellijk vrij te laten”, aldus het CIDI.

Lees ook
Publiekslieveling Jona (27) van SBS-programma Lang Leve de Liefde omgekomen bij ongeluk

CIDI-directeur Naomi Mestrum spreekt van een ‘afschuwelijke gebeurtenis’. “Je weet niet hoe het met hem gaat, of hij nog leeft en wat hij meemaakt”, zegt ze. “Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, en naar de families van alle gegijzelden.”

200 gijzelaars
Kibboets Be’eri is een van de vele kibboetsen die door Hamas is aangevallen. Volgens Israël houdt Hamas zeker 200 gijzelaars vast in de Gazastrook. Vorige week meldde Hamas al de dood van dertien gijzelaars door Israëlische aanvallen.

Cipier laat zich lekker nemen door 2 gevangenen en daar zijn beelden van: ‘Heel gezellig’

Dronken jongeren kopen pony en nemen dier mee in nachtbus voor seks