in

18-jarig meisje komt om het leven bij dodehoekongeval

Bij een ongeval tussen een bromfiets en een vrachtwagen in Zandvoorde (Oostende) is donderdagavond een 18-jarig meisje om het leven gekomen. Ze zat als passagier op de bromfiets. Wellicht gaat het opnieuw om een dodehoekongeval.

Het 18-jarige slachtoffer zat achterop bij een vriend op de bromfiets. Samen waren ze onderweg en reden ze op het fietspad langs de Oudenburgsesteenweg in Zandvoorde, een deelgemeente van Oostende. Maar omstreeks 16.10 uur ging het gruwelijk fout. En dat ter hoogte van de inrit van de firma Top-Mix.

Een vrachtwagen draaide er de inrit van het bedrijventerrein op. Maar de chauffeur merkte daarbij de bromfiets niet of te laat op. En dat had dramatische gevolgen. De 18-jarige bestuurder van de brommer bleef in eerste instantie ongedeerd. Maar zijn passagier – een 18-jarig meisje uit Oostende – kwam onder de vrachtwagen terecht en overleed ter plaatse.

Lees ook  Sinds de pandemie last van je voeten? Wellicht heb je ‘lockdown-voeten’

Zowel de vrachtwagen als de bromfiets reden in de richting van Oudenburg. Alles wijst dan ook op opnieuw een dodehoekongeval. Al zal het parket meer dan waarschijnlijk een deskundige aanstellen om de precieze omstandigheden na te gaan.

De brandweer kwam ter plaatse om een tent te plaatsen om alles aan het zicht te onttrekken. De politie zette de drukke steenweg al ver voor het ongeval af. Het ongeval zorgde gezien het uur dan ook voor heel wat verkeershinder.

Lees ook  Heftig: Famke Louise laat lichaam na bevalling zien!

Het is daarmee het tweede dodelijke ongeval met een tienerslachtoffer in twee dagen tijd. In Hechtel-Eksel kwam woensdag namelijk een 15-jarige meisje om het leven nadat ze door een Lijn-bus op haar fiets werd aangereden. Ook daar ging het om een dodehoekongeval.

Mark Rutte: Werkgevers, verhoog de lonen als dat kan want de belastingen gaan flink omhoog

Jip verkocht zijn bitcoin: ‘Ik had nu multimiljonair kunnen zijn’