in

17-jarige neergeschoten in speeltuin, 6 arrestaties

Nadat er in de omgeving van de Paganinirode zondagmiddag 15 mei geschoten werd, hielden agenten in totaal acht verdachten aan.

Zes daarvan, zitten nog vast voor verhoor. Het 17-jarige Leidschendamse slachtoffer ligt in het ziekenhuis en is inmiddels aanspreekbaar.

Bij de politiemeldkamer kwamen omstreeks 14.30 uur meerdere meldingen binnen dat er in de directe omgeving van de speeltuin aan de Paganinirode iemand neergeschoten was. Direct werden meerdere hulpdiensten naar de Paganinirode gestuurd.

Terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over het slachtoffer, zetten agenten de omgeving ruim af en werd een grote zoektocht ingesteld naar de verdachte(n).

Lees ook  Vader doodt dochter en berooft zichzelf van het leven: ‘Moeder vreesde eerder al dat hij het kind iets zou aandoen’

Dezelfde middag nog hielden agenten vier verdachten aan. Twee van hen bleken niets met de zaak te maken te hebben en werden later op de dag weer heengezonden.

In de avonduren konden nog eens vier verdachten worden aangehouden. De aangehouden verdachten, Zoetermeerders in de leeftijd van 16 tot 21 jaar, zitten vast voor verhoor.

Het incident zorgde voor veel onrust in de omgeving. Hoewel de politie begrijpt dat er veel vragen leven, staat het onderzoek op dit moment niet toe meer te vertellen over de bevindingen tot nu toe.

Lees ook  Moeder doodt zoontje omdat hij van andere vader is dan ze dacht

Het rechercheonderzoek naar de toedracht en de rol van de aangehouden verdachten daarin, is in volle gang. Heeft u het schietincident zien gebeuren en heeft u nog niet met de politie gesproken?

Neem dan contact op met de recherche in Zoetermeer via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Vermissing Xavier Durlinger

Schipper Brandon (25) sterft nadat hij hondje wil redden uit water