in

16-jarige met vuurwapen, politie schiet

De politie heeft een 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel aangehouden na het aantreffen van een vuurwapen. Hierbij hebben agenten ook een waarschuwingsschot gelost. We zijn dringend op zoek naar getuigen die meer weten over een tweede verdachte die op de vlucht is geslagen.

Omstreeks acht uur in de avond zagen agenten twee jongens op een scooter rijden op de Linker Rottekade. Omdat de scooterrijders er erg jong uitzagen, wilden de agenten hun rijbewijs controleren. Hierop sloegen de verdachten op de vlucht. Daarbij gooiden zij nabij de Hendrik Keizerstraat een voorwerp weg. Dit bleek later een vuurwapen te zijn die in beslag genomen is.

Lees ook  Hilarisch: vrouw bestelt eten zodat bezorger spin kan weghalen

Na een achtervolging waarbij de verdachten uiteindelijk te voet verder vluchtten, hebben agenten een BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) op de Rubroekstraat uitgevoerd bij de verdachten. Hierbij is ook een waarschuwingsschot gelost omdat de verdachten opnieuw op de vlucht sloegen. Na opnieuw een achtervolging met een BTGV op de Crooswijksestraat wordt een van de verdachten aangehouden.

Lees ook  Geen gebrek aan fans voor de 28-jarige Natasha Crown en haar enormeā€¦

De andere verdachte is op de hoek van de Crooswijksestraat op de vlucht geslagen. De politie spreekt graag getuigen die deze verdachte kennen of meer informatie over hem hebben. De verdachte had eerst een helm op, maar heeft deze later afgedaan en weggegooid.

Realistische spierkostuum geliefd bij veel jongens om er gespierd uit te zien

Oplichter trapt in val van 70-jarige man