in

15-jarige springt op z’n fiets om een 5-jarig meisje uit de klauwen van een kinderlokker te redden.

Het is het ergste wat een moeder kan overkomen: je kind gaat spelen en komt niet meer terug. Dat is precies wat er gebeurde in Lancaster in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De hele wijk is in hoogste staat van paraatheid. Inclusief enkele bijzondere tieners.

Dit is de 5-jarige Jocelyn. Het is een mooie dag in juni en ze wilde gewoon een beetje spelen in de wijk. Maar 5 minuten later is ze spoorloos verdwenen.

Massale zoektocht

Haar moeder belt de politie. En binnen de kortste keren is de hele wijk op de been om het meisje op te sporen.

Met snel afgedrukte posters zoeken buren, politie en brandweer met man en macht naar het meisje. Maar zonder succes.

Helden op twee wielen

Dit is de 15-jarige Temar Boggs. Hij hangt een beetje rond met kameraden, maar merkt al snel dat er iets aan de hand is. Samen met zijn vriend Chris vervoegt hij zich bij de zoektocht naar het meisje. Toevallig zien ze een auto die hen verdacht voorkomt. Hij lijkt doelloos rond te rijden. Het lijkt wel of de bestuurder niet herkend worden en wil vluchten.

Lees ook  Hij sneed een ui door de helft , en wrijft de achterkant van zijn hand ermee in.De reden waarom? Wist jij dit?

Ze zetten de achtervolging in en zien een klein meisje in de auto zitten. Als ze van dichterbij kunnen kijken, weten ze het zeker: dit is de kleine Jocelyn van de politiefoto!

De opluchting

Temar en zijn vriend volgen de auto op hun fiets. Gedurende een kwartier lang achtervolgen ze de auto en kunnen op zeker ogenblik zelfs naast de auto fietsen. Blijkbaar krijgt de ontvoerder schrik. Hij stopt even en gooit het meisje uit de auto en scheurt ervandoor.

Het doodsbange meisje loopt recht in de armen van Temar en roept om haar mama. De jongen neemt het meisje bij hem op de arm. Hij liet zijn fiets zelfs gewoon op de stoep achter om het meisje zo snel mogelijk naar haar familie te brengen. Toen hij haar aan een brandweerman wilde toevertrouwen, bleef ze zich aan haar redder vastklampen.

Lees ook  12-jarige buikspreekster zorgt voor hysterie als haar pop een liefdeslied zingt voor 1 rood aangelopen jurylid.

Temar wordt nu gevierd als een grote held. De familie en de buren juichen en omhelzen hem. Maar de bescheiden jongen wil helemaal geen held zijn. Voor hem was het vanzelfsprekend om te helpen.

Achteraf bleek dat de dader een pedofiel was die al vier keer eerder veroordeeld werd. Dankzij de heldendaad van Temar zit hij nu hopelijk voorgoed achter slot en grendel.

Een verdiende beloning

En het verhaal wordt nog mooier want een onbekende vrouw uit New York was zo onder de indruk van de jonge helden dat ze een sponsoractie in het leven riep om Temar en zijn vrienden te financieren. Daarbij zamelde ze het dubbele van de vooropgestelde som in!

Gelukkig waren deze jongeren bij de pinken. We mogen er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn, moesten Temar en zijn vriend niet ze aandachtig en moedig geweest zijn.

DEEL deze helden met iedereen die je kent om hen de erkenning te geven die ze verdienen!

Politieagenten vullen koelkast van moeder met eten nadat ze voor €30 voedingswaren had gestolen voor haar 3 hongerige kinderen.

Grap van de dag: Echtgenoot wil eindelijk een keertje de baas in huis zijn.