in

15-jarige Austin pleegt op tragische manier zelfmoord, 2 dagen nadat hij zijn moeder vertelde dat hij gepest werd op school

Op 6 november pleegde de 15-jarige Austin McEntyre op tragische wijze zelfmoord in Heard Country, Georgia (VS).

De plaatselijke sheriff en het schooldistrict van de tiener, Heard County School District, beloofden een onderzoek in te stellen naar de gebeurtenissen die leidden tot de dood van de jonge student.

Slechts twee dagen eerder, op 4 november, had Austins moeder Lisa een gesprek met de tiener over naar school gaan. Hij beweerde dat hij ziek was totdat hij eindelijk bekende dat hij lichamelijk in orde was.

“Ik zei specifiek: ‘Wil je alsjeblieft eerlijk tegen me zijn?’ En hij zei: ‘Ik word gepest op school.’ Ik zei: ‘Oké, wat doen ze precies?’ ‘Nou woensdag hebben ze mijn broek naar beneden getrokken.’ Nou, ze trokken hem in feite zijn korte broek én onderbroek naar omlaag,” legde Lisa uit.

Buiten dit specifieke incident was Lisa zich niet bewust van de omvang van de pesterijen. Ze belde de school diezelfde dag en de directeur beloofde de zaak te onderzoeken.

Diezelfde middag bevestigde de school dat zij, in navolging op hun eigen richtlijnen, actie ondernamen tegen de verantwoordelijke studenten.

Die zaterdag, legde Lisa uit, gingen zij en Austin samen wandelen en spraken over Austins gevoelens.

Lees ook
Vrouw scheert okselhaar 10 jaar lang niet en toont resultaat: ''Sorry, maar dit gaat te ver''

De tiener zei dat hij vond dat hij niet veel vrienden had en Lisa vroeg hem zelfs of hij zichzelf ooit iets wilde aandoen. Toen Austin onmiddellijk “nee” antwoordde, was ze gerustgesteld.

Lisa belde Austin de volgende dag toen ze op haar werk was, rond 9:30 uur. Ze spraken kort en zeiden dat ze van elkaar hielden. Lisa wist niet dat dit de laatste keer was dat ze haar zoon zou spreken.

Toen ze later die dag haar werk verliet, besefte Lisa dat ze twee gemiste oproepen had van de plaatselijke sheriff. De berichten zeiden dat ze in contact probeerden te komen met Austin na meldingen dat hij zichzelf iets aan zou doen.

Lisa haastte zich naar huis waar ze zag dat hulpsheriffs haar opwachtten. Onmiddellijk dacht ze aan het ergste scenario.

Sinds Austins voortijdige dood is Lisa meer te weten gekomen over wat haar zoon heeft doorgemaakt.

De directeur van Heard County gaf een verklaring vrij over Austin:

Het Heard County Schoolsysteem is kapot van het verlies van een van onze middelbare studenten, Austin McEntyre. Er loopt een onderzoek naar de beweringen over pesten en andere gebeurtenissen die door de politie aan het licht zijn gebracht. Het schoolsysteem heeft een beleid, zoals vereist door de wet, dat pesten verbiedt. Leerlingen hebben veel plaatsen waar ze terecht kunnen voor hulp als ze te maken hebben met pesten of getuige zijn van pesten.

Lees ook
Vrouw bloedt bijna dood nadat ze 83 dagen lang ongesteld is

Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de vrienden en familie van deze jongeman. Functionarissen van de middelbare school hebben nauw contact met de familie. Rouwbegeleiders en plaatselijke pastorale medewerkers zijn op de school beschikbaar voor studenten en docenten in deze moeilijke tijd.

Het kantoor van de sheriff verklaarde: “We onderzoeken een zelf toegebrachte schotwond van een student op Heard County High School. We zoeken naar motieven voor het incident.”

Lisa heeft het al tot haar missie gemaakt om te helpen voorkomen dat andere gezinnen een soortgelijke tragedie moeten meemaken.

“We willen hem eren en een statement maken dat dit pesten niet door kan gaan,” legde ze uit.

Lisa wil studenten eraan herinneren om vriendelijk te blijven voor elkaar en dat er altijd iemand is om naar hen te luisteren als ze zich geïsoleerd voelen of pijn hebben. Ze zei:

“Mensen willen en zijn bereid om te luisteren en te helpen. Heb nooit het gevoel dat je deze hele wereld alleen op je schouders draagt. Dat is niet zo.”

Ondanks wat sommigen misschien geloven, is pesten een plaag die alle facetten van het leven blijft kwellen. Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat er absoluut geen plaats voor is in de moderne samenleving, vooral niet als het om onschuldige kinderen gaat.

Dronken moeder veroorzaakt ongeval, 5 kinderen zwaargewond

Stiefvader pleegt ontucht met drie kinderen en laat ze elkaar misbruiken