in

14 militairen in opleiding gewond na blikseminslag in Ossendrecht

Veertien leerlingen zijn vanochtend gewond geraakt nadat de bliksem was ingeslagen. Het ongeluk gebeurde op de militaire basis in Ossendrecht. Eén leerling is zwaargewond geraakt.

Het gaat om leerlingen die de opleiding Veiligheid & Vakmanschap volgen aan het ROC.

Meerdere hulpdiensten
Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk.

Blijven oppassen!
De onweersbuien komen vanuit Frankrijk en konden al vroeg op de dag voor problemen zorgen in het zuiden van het land: de eerste buien trekken vanochtend vooral over de westelijke helft van het land.

Lees ook  Dit gebeurt er als je een tennisbal tegen je schouderblad drukt. Je pijn verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Na de eerste buien trekken opklaringen over het land, maar strakblauw wordt het niet. Dat zorgt voor grote temperatuurverschillen in het land. Aan zee wordt het met moeite 22 of 23 graden, maar in het diepe binnenland kan het kwik oplopen tot 30 graden. Tot de regen- en onweersbuien komen, dan koelt het rap af.

Lees ook  Vrouw in de cel voor poging tot gifmoord op zoontje (3): “Een noodkreet, ze wilde hem alleen ziek maken”

Weerplaza voorspelt dat later in de middag de zwaarste buien via het noorden de Noordzee over gaan, richting Duitsland. Toch verwacht men geen droge nacht: ook vannacht en morgen kunnen er nog buien vallen en is er kans op onweer.

P*dofiel die 14-jarig meisje m*sbruikte hoeft niet naar gevangenis omdat ‘zij hem verleidde’.

Vliegtuig stort neer in Brabant – ZEKER 2 DODEN