in

12 walvissen werden dood op een strand aangetroffen. Onderzoek op hun dode lichamen bracht een bittere waarheid aan het licht

Het hartverscheurende gevolg van menselijk afval kwam aan het licht nadat een autopsie werd uitgevoerd op 13 gestrande potvissen. De plastic die we in de oceaan dumpen vindt vaak zijn weg in de monden en magen van zeewezens. Een autopsie uitgevoerd op potvissen die gestrand waren op de kust van Schleswig-Holstein in Duitsland wees uit dat hun magen vol plastic zaten.

Vier van hen hadden erg grote hoeveelheden plastic in hun maag, waaronder ook een 13 meter lang visnet, een plastic motorkap en de restanten van een plastic emmer.

Lees ook  Heftig: moeder en dochter doodgebeten door eigen honden

“Deze bevindingen tonen ons de resultaten van onze plastic georiënteerde maatschappij”, zei de Minister van Milieu van Schleswig-Holstein. “Dieren eten nietsvermoedend plastic en plastic afval en sterven uiteindelijk een hongerdood met een maag vol plastic.”

De walvissen waren allen mannelijk, tussen de 10 en 15 jaar oud, en ze waren duidelijk ondervoed. Ze wogen rond de 15 ton, daar waar het normaal gewicht van een potvis tussen de 32 en 41 ton schommelt.

Lees ook  7 jaar na het redden van het leven van een leeuw, ontmoet een man haar weer en negeert waarschuwingen

Dit nieuws komt nadat nog in februari zes dode potvissen werden aangetroffen op het strand van Norfolk.

Is onze Aarde aan het sterven?

DEEL dit bericht want het wordt dringend tijd dat iedereen deze problematiek niet alleen onder ogen zou zien, maar ook dat we er met z’n allen iets aan doen!

De dierentuinbezoekers zien eerst niet wat de zeehond vasthoudt. Maar zodra ze het herkennen worden hun knieën week

Na het zien van DIT filmpje ga je nooit meer naar het circus toe.. Deel dit a.u.b verder!