in

10 Symptomen van blaaskanker die elke vrouw zou moeten kennen.

Wij vrouwen worden heel ons leven gewaarschuwd voor een bepaalde vorm van kanker: borstkanker. Velen weten dat we onze borsten regelmatig moeten nakijken op subtiele veranderingen zoals klodden of kleurveranderingen. Sommigen van ons weten zelfs hoe ze zich een degelijk borstonderzoek moeten geven.

Maar we kunnen ook het slachtoffer worden van een hoop andere kankers, zoals blaaskanker. De blaas, dat ballonvormig orgaan dat onze urine opslaagt in de onderbuik, kan kanker ontwikkelen net als alle andere organen. Gelukkig kan je blaaskanker makkelijk opmerken omdat de symptomen heel duidelijk zijn.

Het is makkelijk om ziektesymptomen te negeren, maar we moeten er toch veel aandacht voor hebben. Dit zijn de 10 belangrijkste ziekteverschijnselen die met blaaskanker in verband staan. Elke vrouw zou ze van buiten moeten kennen.

Bloed in de urine

De Amerikaanse Kankerassociatie legt uit dat dit vaak het eerste symptoom is dat blaaskankerpatiënten ontwikkelen. De hoeveelheid bloed kan variëren. Soms kleurt het de urinestraal roodbruin en soms is er amper iets te zien. Weet wel dat bloed in de urine niet altijd op blaaskanker wijst. Andere oorzaken zijn: ontstekingen, nierstenen en blaasstenen, of goedaardige gezwellen.

Veel naar het toilet moeten

Soms veroorzaakt blaaskanker en verandering in de werking van de blaas. De blaas kan geïrriteerd raken en dat kan je merken aan het feit dat je veel vaker naar het toilet moet.

Lees ook  91 jarige man geeft zaadmonster aan bezorgde dokter – 3 dagen later krijgt hij schokkende nieuws:

Sommige vrouwen hebben het gevoel dat ze dringend moeten, ook al hebben ze helemaal geen volle blaas.

Brandend gevoel bij het plassen

Als het plassen pijnlijk of branderig aanvoelt dan kan dat ook wijzen op blaaskanker. Opnieuw zijn er een hoop andere redenen die dit kunnen veroorzaken. Je praat er dus best met je dokter over als je dit ongemak opmerkt.

Moeilijk kunnen plassen

Normaal gezien kunnen we allemaal goed plassen als we moeten. Als je dus moeilijk kan plassen, dan weet je dat er iets niet pluis is. Opnieuw stellen we voor dat je een arts raadpleegt als je plasproblemen ondervindt.

Pijn aan de zijkant van de onderrug

Ook dit symptoom kan het gevolg zijn van een hele reeks oorzaken, van verschoven ruggenwervels tot menstruatiekrampen. Echter, als je een pijn ontdekt die aan de zijkant van je onderrug zit, let dan wel op. Het is zeker niet altijd een reden tot ongerustheid maar het is weer best om er met je dokter in detail over te praten.

Slapheid en moeheid

Als je veel last hebt van vermoeidheid en je weet niet waar dat vandaan komt, ga dan ook naar je dokter. Het kan door allerlei dingen veroorzaakt worden, maar het kan ook wijzen op blaaskanker.

Geen eetlust en gewichtsverlies

Lees ook  Huwelijk Herman van der Zandt is voorbij

Als je je eetlust kwijt raakt dan denk je vaak dat je een griepje hebt opgelopen en er niets aan de hand is. Maar als de eetlust zich na een tijdje niet herstelt, dan is er iets serieuzer aan het gebeuren en je besteedt er best de nodige aandacht aan.

Opgezwollen voeten

Meestal denken we bij gezwollen voeten aan zwangerschap of teveel rechtstaan. Als je ziet dat je voeten zonder enige reden opgezwollen geraken dan kan dat wel eens het gevolg zijn van blaaskanker, zeker als je ook een van de andere symptomen hebt.

Niet kunnen plassen

In tegenstelling tot plasmoeilijkheden is niet kunnen plassen wel een duidelijk teken aan de wand. Als je er geen druppel meer uitkrijgt hoewel je toch moet, dan kan dat een signaal zijn van vergevorderde blaaskanker.

Bekkenpijnen

Als je bij blaaskanker denkt aan pijn in het bekken, dan heb je het juist voor. De pijn zal zich trouwens niet alleen in het bekken laten voelen maar kan zich ook op andere plekken concentreren, zeker als de kanker al wat verder gevorderd is.

We moeten als vrouwen opmerkzaam blijven voor kanker. Of het nu in de borsten is of in de blaas, een gewaarschuwd vrouw is er twee waard.

Deel deze belangrijke informatie met je vrienden en familie op Facebook!

Een haai komt recht op een duiker af. Als hij de buik van het dier ziet, bevriest zijn bloed!

Het meisje maakt protgeluidjes op de buik van de baby. Dan gebeurt er iets compleet onverwachts!