in

10 GENIALE trucs met haarspeldjes die je het leven aanzienlijk makkelijker maken.

Haarspeldjes worden gebruikt om het haar zelfs bij een flinke windstoot op z’n plaats te houden. Maar weinigen weten dat je deze kleine, metalen klemmetjes ook voor een hoop andere dingen kan gebruiken. Hier vind je tien trucs met haarspeldjes die je het leven danig eenvoudiger kunnen maken.

  1. Kabel van koptelefoon vastmaken

Je gaat joggen met je koptelefoon in. De kabel zwiert heen en weer en je moet regelmatig de oordopjes aandrukken zodat ze niet uit je oren vallen. Je lost dit probleem zo op met een haarspeldje. Maak de kabel vast aan je jas of T-shirt. Je mag springen wat je wil, de kabel zal niet meer bewegen.

  1. Broeksriem bevestigen

Soms is een broeksriem veel te lang en hangt de riem slap aan je broek. Met een haarspeldje bevestig je het teveel aan riem aan je broek. Dat ziet er veel ordelijker uit.

  1. Bladaanwijzer

Je vindt weer geen pagina-aanwijzer voor je boek? Gebruik gewoon een haarspeldje en je weet precies hoe ver je in je boek bent.

  1. Geldbiljetten in orde houden

Heb je problemen met je geldbiljetten? Vliegen ze door je tas of steken ze verfrommeld in je portefeuille? Geen probleem. Klem ze samen met een haarspeldje en je hebt weer volledig overzicht over je biljetten.

  1. Veilig hameren
Lees ook  Zo ziet de knappe dochter van Patty Brard er tegenwoordig uit:

Jammer genoeg slagen we ons tijdens het hameren regelmatig op de vingers. Maar dat is nu verleden tijd. Steek de nagel door een haarspeldje en hou die vast tijdens het hameren. Je kan zo moeiteloos de nagel in de muur kloppen zonder dat je vingers in gevaar komen.

  1. Klem voor de tube tandpasta

Het is vaak moeilijk dat laatste beetje tandpasta uit te tube te knijpen. Een haarspeld kan je daarbij helpen. Duw alle pasta naar de mond van de tube en rol op. Klem de rol vast met een haarspeldje. Op deze manier blijft de pasta aan de voorkant van de tube en blijft de tube mooi opgerold.

  1. Koekjes en andere zoetigheden vers houden

Vele zoetigheden worden in plastic verpakking verkocht die meestal niet hersluitbaar zijn. Het gevolg is dat koekjes slap worden en minder aangenaam smaken. Rol de zak dicht en plaats er een haarspeldje op. De lucht kan niet meer in de zak en je zoetigheden blijven veel langer vers.

  1. Ritsen herstellen

Je trekt aan je rits en je hebt alleen het lipje vast. Het wordt daardoor zeer moeilijk om de rits nog open of dicht te doen. Maar het is wel mogelijk om een haarspeldje door het gaatje van de ritsvoet te steken. Het probleem is daarmee in een ogenblik opgelost.

  1. Begin van een plakbandrol markeren
Lees ook  Verzorger van verzorgingstehuis (26) dwong 101-jarige vrouw om koekjes “zoals een hond” van de grond te eten.

Als de plakband helemaal tegen de rol plakt, is het vaak moeilijk te zien waar de plakband begint. Het duurt ook lang voor je de plakband los hebt gepulkt. Dat probleem los je ze op met een haarspeldje. Steek de haarspeld daar waar de plakband los hangt en klaar. Je ziet meteen waar de plakband begint en je trekt de band zonder problemen los.

  1. Je haarspeldjes verzamelen

Haarspeldjes zijn een van de makkelijkst te verliezen objecten. Ze raken verloren in de badkamer, in schuiven of op de vloer. Vergeet niet dat haarspelden van ijzer gemaakt zijn en dus kan je ze simpelweg oppakken met een magneet. Gebruik een magneet om de haarspeldjes uit je schuiven te vissen.

In deze video kan je deze tips nog een bekijken.

Een pakje van 100 haarspeldjes kost op het internet ongeveer €2,80. Als je even bedenkt wat je met die haarspeldjes allemaal kan doen, is dat wel erg goedkoop! Met een beetje creativiteit vind je vast nog een hoop andere toepassingen. Zoniet, kan je ze altijd nog voor je haar gebruiken.

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook!

Vietnamese monnik schokt de wereld met zijn protest. Hij gaat ermee meteen de geschiedenisboeken in!

McDonald’s snoeit de heg van een boer om bord neer te zetten – maar is niet voorbereid op zijn wraak