in

10 foto’s laten zien hoe het Australische bos begint te bloeien na de verwoestende bosbranden

Terwijl de niet aflatende bosbranden in veel gebieden van Australië blijven branden hebben twee fotografen aan de centrale kust van New South Wales het land enige hoop gegeven na het vastleggen van ongelooflijke tekenen van herstel van het bos.

Mary Voorwinde zegt dat zij en een vriendin urenlang Kulnura in New South Wales, Australië hebben verkend, nadat ze tekenen van leven hadden opgemerkt dat terugkeerde in de bossen.

De 46-jarige legde uit dat haar eigen huis aan de Central Coast binnen slechts 5 km van verwoesting door de bosbranden was gekomen.

Geïnspireerd om de verkoolde landschappen te verkennen nadat de bosbranden voorbij waren, slaagden Voorwinde en collega-fotograaf Murray Lowe erin om een ​​aantal prachtige foto’s van flora te schieten die uit uitgebrande boomstammen ontspruiten.

Mary, die aan de Central Coast, New South Wales, Australië woont, zei: “Ik was overweldigd in de manier waarop ik de natuur pas na ongeveer drie tot vier weken tot leven zag komen. Het was eigenlijk een gevoel van hoop dat ik voelde.

“Er was een bepaald beeld met alle verkoolde schors erop en je kunt de groei en de rode schors zien die eronder zit.

Lees ook  Nikkie de Jager thuis onder schot gehouden bij overval: ‘Grootste nachtmerrie’

“Het is bijna als een schelp. Dat is voor mij een krachtig beeld omdat dat de veerkracht van de natuur overbrengt. Bij elke ramp bouwen we veerkracht op. Het was een boodschap van hoop.

“We hebben uren aan dit fotograferen en verkennen besteed. We zijn overweldigd omdat niet ver van waar we wonen alle branden zijn geweest.

“We zijn niet direct door hen getroffen maar we hebben de afgelopen drie maanden te maken gehad met de rook.

“Dat soort catastrofale omstandigheden – omdat we het binnen een straal van 5 km van onze huizen hebben gehad – het is zeker in de buurt geweest en heel dicht bij ons en onze gemeenschap.

“Het is dichtbij het werk, in de stad. Het is overal. Het wordt geconsumeerd door ons lezen en ons geweten.”

“Kerstmis is dit jaar behoorlijk saai geweest omdat het moeilijk te vieren is als er zoveel levens zijn verloren.

“Ik voelde me gedwongen om uit te gaan en gewoon uit de eerste hand te voelen en te kijken wat de gevolgen zijn.

Lees ook  De fans van Olivia Newton-John zijn er kapot van als ze horen wat er aan de hand is met haar. Verschrikkelijk!

“Het was een heel klein eindje rijden van de achterkant van waar we wonen. We gingen naar buiten en namen een kijkje.

“Het enige dat we wilden doen was hoop overbrengen, ondanks maanden en maanden van tragedie en hartzeer en verdriet. “De natuur stuurt ons een bericht dat er hoop is na zo’n verwoestende gebeurtenis.”

Murray Lowe nam ook een reeks vergelijkbare foto’s en deelde ze op Facebook. Zijn post heeft sindsdien 26.000 likes en 40.000 aandelen opgeleverd, met veel commentaar om te zeggen hoeveel vreugde de foto’s hen brachten.

Terwijl sommige Facebookers zich cynisch voelden en zeiden dat het een ‘oplichterij’ was of dat de foto’s waren gefotoshopt, anderen wezen erop dat het idee eigenlijk niet al te vergezocht was.

Veel van deze vuren begonnen tenslotte terug te branden in september, wat betekent dat sommige gebieden zich konden herstellen – terwijl anderen helaas nog steeds geteisterd worden door de vlammen.

Vrouw geeft haar hond haar jas om hem warm te houden terwijl hij buiten wacht

Prachtig eerbetoon aan alle brandweerlieden die branden in Australië bestrijden