in

1-jarig kind drinkt anderhalve liter koffie per dag omdat haar ouders ‘geen melk kunnen betalen’

Een moeder zegt dat ze haar jonge dochter drie flessen koffie per dag moet geven omdat haar familie geen melk kan betalen.

Hadijah, die pas 14 maanden oud is, is vervolgens verslaafd geraakt aan cafeïne. Haar moeder geeft toe dat ze ‘niet zal slapen’ als ze haar fix niet heeft gehad en zegt dat ze ongeveer 1,5 liter per dag drinkt.

Het jonge meisje uit West-Sulawesi, Indonesië, is blijkbaar ‘superactief’. Ze raakte verslaafd aan de warme drank toen ze pas zes maanden oud was toen haar ouders het zich niet langer konden veroorloven om haar melk te kopen.

Ze gaven haar de Indonesische kopi tubruk, een eenvoudige en grotendeels goedkope koffie in Indonesische stijl. Het wordt bereid door grof koffiedik te koken met suiker.

Lees ook  Joey Hoffmann levenloos gevonden in Turkije

Het echtpaar Sarifuddin en Anita hebben slechts 20.000 Indonesische Rupia per dag te besteden, het equivalent van €1,13.

Volgens de Indonesische nieuwszender Coconuts zei Anita dat de taak van haar man om kokosnoten te verwerken, hen niet genoeg inkomen geeft om melk voor de baby te kopen.

Kompas.com meldde dat de fysieke groei van het kind consistent leek te zijn voor normale kinderen van dezelfde leeftijd, hoewel de NHS adviseert: “Caffeïnedranken zijn ook niet geschikt voor peuters en jonge kinderen.”

Anita zei tegen Kompas: “Wat kunnen we nog meer doen? Ons inkomen is niet voldoende om melk te kopen. We worden gedwongen haar elke dag koffie te geven. Ze kan zelfs niet slapen als ze geen koffie heeft gehad.”

Lees ook  Een op hol geslagen blondine arresteren… Niet zou eenvoudig als het lijkt! (video)

Nieuwswebsite Coconuts zegt dat mensen die in armoede leven in Indonesië melk zien als een ‘onbereikbare luxe’.

Een woordvoerder van de Polman Community Health zei dat ambtenaren de familie hebben bezocht en het kleine meisje koekjes en melk hebben gegeven.

Ze vertelden de ouders van de baby om haar geen koffie meer te geven, omdat ‘na verloop van tijd effect zal hebben, omdat het cafeïne en veel suiker bevat’.

Het is niet duidelijk of Hadijah’s familie langdurige hulp is geboden om haar van de koffie te houden.

Begraafplaats verwijdert grafsteen van 4-jarige jongen omdat één persoon klaagde

Dit is Wiley, de schattigste Dalmatiër hond met een hart op zijn neus