Redders dachten dat alle hoop verloren was. Maar dan steekt er opeens een handje naar buiten.

Autowegen zijn ons heilig. Ze brengen ons naar alle uithoeken van de wereld en onze auto is onze vrijheid. Maar jammer genoeg betekenen autowegen ook de dood voor vele dieren. Ze worden bij het oversteken gegrepen en eindigen zwaargewond in de greppel waar ze sterven. In het beste geval overleven ze de klap niet en blijft hen de uren lijden bespaard.

In dit artikel vertellen we je over een geval dat nog min of meer goed afliep. Een kangoeroe wordt geraakt door een voorbijsnellende auto en overleeft het ongeval niet. De aanrijder had de aanrijding niet eens gemerkt of trok er zich niets van aan.

Melanie Fraser werkt als vrijwilliger samen met het Macedon Ranges Wildlife Network, een organisatie die dieren beschermt in Australië. Zij kwam voorbij de plek van het onheil en vond de kangoeroe, dood.

Ze onderzocht het kadaver en kreeg een grote verrassing. Uit de buidel van het dier stak een klein handje dat om hulp vroeg. De kangoeroe was kort geleden moeder geworden en haar baby zat nog knus in haar buidel.

LEES OOK!  De man redt een blinde kat van de straat – Als hij haar iets op de piano voorspeelt, gebeurt het wonderbaarlijke.

Wat een geluk dat Melanie het dier aantrof. Zonder haar hulp zou het kleintje gestorven zijn van honger of opgegeten door mieren. De baby kangoeroe was nog maar een paar maanden oud. Ze bracht het diertje onmiddellijk naar het dierenverzorgcentrum.

Het dier kreeg de naam Dawson en is thans de beste vriend van Nelson, een andere kangoeroe die gered werd en die ook zijn moeder verloor.

Beide dieren worden verzorgd tot ze groot genoeg zijn. Een ze klaar zijn voor de grote stap, worden ze weer vrijgelaten.

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook!